Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фахівці системи БПД на Закарпатті проводять активну просвітницьку компанію з питань земельних правовідносин (ФОТО)земельні правовідносини

22 жовтня 2020 р., 08:20

Ось такі реалії

На виконання плану заходів проекту Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» та з метою підвищення обізнаності власників та користувачів земельних ділянок щодо прав на землю, фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті активізують консультативну та інформаційно-правопросвітницьку роботу у всіх регіонах краю.

Фахівці проводять виїзні прийоми прийоми громадян у містах та сільських населених пунктах області, упродовж яких надають фахові правові консультації та роз’яснення у сфері земельного законодавства, зокрема, щодо «Впровадження земельної реформи в Україні», порядку приватизації земельної ділянки для будівництва й обслуговування житлового будинку; сплати земельного податку; оформлення спадщини на земельну ділянку (паю); порядку виділення земельних ділянок учасникам АТО/ООС тощо.

Особливо актуальними є питання щодо підписання Президентом України Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» № 552-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року. Документ передбачає формування законодавчого поля для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. Закон дає можливість забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на вільне розпоряджання своєю власністю та створити прозорі умови для набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами України. Зокрема, передбачено, що з 1 липня 2021 року право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів можуть набувати виключно громадяни України. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі. Заборонено також продаж державних та комунальних земель. Відповідно до підписаного закону, питання, чи надавати іноземцям право купувати землю, вирішуватиметься на референдумі.

Тож якщо вам потрібна правова допомога від держави з питань земельних відносин, звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні), інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp