Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті вшанували 64-у річницю Угорської революції (ФОТО)

24 жовтня 2020 р., 11:00

Ось такі реалії

В Ужгороді вшанування пам’яті розпочалося хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятного знаку героям і жертвам Угорської революції 1956 року та до меморіальної дошки, встановленої на стіні будівлі Ужгородського СІЗО.

До святкування річниці долучилися перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, Генеральний консул Угорщини Йожеф Бугайло, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, місцева влада, жителі та гості обласного центру.

Цього дня у 1956 році студенти Будапештського політехнічного університету вийшли на вулиці столиці Угорщини. Вони вимагали виведення радянських військ із території країни та створення нового демократичного уряду. Ввечері 23 жовтня розпочалися масовісутички, що переросли у збройне повстання між демонстрантами й службою угорської держбезпеки ÁVH та радянськими військами, яке тривало до 9 листопада.

Хоча Угорська революція й не принесла угорцям бажаної демократії та волі, вона залишається сміливим виявом нескореності й незламності людського духу, рішучим кроком до особистої свободи та свободивсього народу.

Прес-ценр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp