Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У жовтні АТ «Закарпатгаз» подало 700 заяв про видачу судових наказів по боржникам

31 жовтня 2020 р., 14:00

АТ “Закарпатгаз” отримує перші судові рішення на користь підприємства у питанні стягнення заборгованості за послугу з розподілу газу.

Починаючи з другої половини жовтня, 12-ох споживачів суд зобов’язав оплатити борг на загальну суму майже 40 тис грн. Всього до судів першої інстанції подано майже 700 аналогічних заяв про видачу судових наказів. Найбільше таких випадків — в Ужгородському та Виноградівському районах.

Наразі йдеться про суми боргу, які становлять 1000 і більше гривень. Окрім самої заборгованості споживачу доведеться оплатити судовий збір. Невиконання рішення тягне за собою передачу справи у Виконавчу службу і, відповідно, примусове стягнення коштів, сплату виконавчого збору, а також ризик арешту рахунків та заборони виїзду закордон. Таких споживачів, після завершення карантину, відключатимуть від газопостачання першочергово.

Під час карантину "Закарпатгаз" не здійснює нарахування пені та штрафних санкцій за протермінування оплати послуг з розподілу газу, проте змушений вдаватися до стягнення боргів у судовому порядку.

«Нам доводиться йти на такі кроки, адже це, у першу чергу, безпека кожного закарпатця. Саме за кошти, сплачені за розподіл, є змога постійно підтримувати належний тиск газу у мережі, забезпечувати роботу аварійно-диспетчерської служби, проводити ремонт та заміну газопроводів, повіряти лічильники, обслуговувати старі та встановлювати нові газорозподільчі пункти тощо», — пояснила комерційна директорка АТ «Закарпатгаз» Юлія Соколова.

Закарпатгаз звертається до всіх споживачів газу і закликає дотримуватись платіжної дисципліни. Своєчасна оплата послуг з розподілу газу – це, насамперед, кошти на безпеку та комфорт у сезон низьких температур. Аби не допустити збоїв у роботі системи, слід якнайшвидше розрахуватися за послугу з розподілу.

Виходячи із ситуації з поширення коронавірусної інфекції, у товаристві просять сплачувати за розподіл газу дистанційно. Зробити це можна різними способами:

- Через особистий кабінет на сайті 104.ua (у вкладці “Сплатити” обрати пункт “За доставку газу”);

- Через мобільний додаток 104.Mobile (натиснути вкладку “Онлайн оплата”, де обрати варіант “Сплатити за доставку газу”);

- Чат-бот у Viber (у діалозі з ботом обрати вкладку «Платежі»);

- Онлайн банкінг (через додатки: “Приват 24”, “Ощад 24/7”, “Монобанк”).

Сьогодні борг закарпатців за послугу з розподілу становить майже 33 млн грн. У Закарпатті за цю послугу жодного разу не сплатили майже 20 тис споживачів, які загалом заборгували майже 10 млн грн.



Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

Схожі новини

"Закарпатгаз" порушить тему опалювального сезону
Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у розвиток мереж майже 17 мільйонів гривень
З початку року аварійна служба «Закарпатгаз» відпрацювала понад 3,6 тисячі викликів
Веб-сервісом «Особистий кабінет» вже користується 20 тисяч клієнтів «Закарпатгазу»
ПАТ «Закарпатгаз» проведе ремонтні роботи на газопроводі по вулиці Собранецькій в Ужгороді
За перший рік роботи контакт-центр «Закарпатгазу» опрацював 172,4 тисячі звернень клієнтів
Цьогоріч ПАТ «Закарпатгаз» інвестує у газову інфраструктуру області 35,2 мільйонів гривень
Внаслідок несанкціонованих земляних робіт пошкоджено газопровід середнього тиску в селі Тибово на Свалявщині
«Закарпатгаз» проводить конкурс дитячого малюнка до Дня захисника України
У жовтні фахівці «Закарпатгазу» проведуть регламентні роботи та встановлять лічильники на таких вулицях Ужгорода

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp