Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатським громадам представили Практичний посібник для організації роботи органів місцевого самоврядування

24 листопада 2020 р., 11:30

В Україні продовжується реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади.

Після місцевих виборів, що відбулися 25 жовтня 2020 року на новій територіальній основі, важливим завданням є формування органів місцевого самоврядування територіальних громад та забезпечення безперервного функціонування місцевого самоврядування в процесі реорганізації представницьких та виконавчих органів.

Щоб допомогти громадам організувати ефективну діяльність органів місцевого самоврядування Асоціація міст України розробила Практичний посібник. Видання складається з п’яти модулів, які пропонують типові документи, алгоритми дій, а також зразки рішень місцевих рад та їх виконавчих органів.

Особливо актуальним Практичний посібник є для територіальних громад Закарпаття. Адже, як зазначає виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша, з 64-х громад краю тільки 17 були створені відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» до 2020 року. Натомість 47 громад вперше формують органи місцевого самоврядування у новому для них форматі.

Електронне видання Практичний посібник АМУ для громад доступне на сайті за посиланням

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp