Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді Сергій Федака презентує ІІІ том Історії України

28 листопада 2020 р., 10:00

Незабаром

3 грудня о 16:00, у читальній залі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф.Потушняка (пр.Свободи, 16) відбудеться презентація книги професора Сергія Федаки "Історія України: Серія 1. Долітописна історія: Том 3: Скіфо-сарматська доба".

У книзі розглянуто історичні процеси на території сучасної України від VII до н.е. до перших століть н.е. Прослідковано драматичну взаємодію різних цивілізацій, їхнє протистояння і взаємозбагачення. Окреслено потужний вплив античних полісів Північного Причорномор’я н решту українських теренів. Викладено еволюцію скіфського суспільства у його хронологічній динаміці, становлення, піднесення і занепад Скіфії, розкрито її взаємини з передньоазійською і античною цивілізаціями, а також з варварськими сусідами українського лісостепу. Спадкоємцями традицій Скіфії стали сармати, за яких племінний світ України максимально ускладнився та отримав нові імпульси впливу від елліністичної та римської цивілізацій.

Важливо! При відвідуванні даного заходу переконливо просимо зберігати соціальну дистанцію і бути в масці!








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp