Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ОФІЦІЙНО: Петров висловився про обшуки на Закарпатті

1 грудня 2020 р., 17:01

Ситуація що наробила галасу у краї

Коли мені приписують ініціативу у тих слідчих діях та обшуках, які проводилися щодо угорських фондів на Закарпатті – це, певною мірою, образливо. Як із точки зору мого ставлення до усіх представників національних громад краю, так і моєї біографії – я колишній контррозвідник і точно знаю, що необґрунтована примітивна груба сила – це не аргумент, особливо у політиці. У 2014 році я виступив проти таких методів роботи спецслужб часів Віктора Януковича, через це вийшов на Майдан, через це пішов в АТО.

Водночас, є об’єктивні реалії. І я вважаю, що у демократичній європейській державі голова обласної державної адміністрації не має втручатися в роботу правоохоронних органів, як би цього не очікували. Власне, таке невтручання передбачене законодавством. Тому час та місце проведення слідчих дій не мають залежати від того, які конфігурації в обласній раді передбачаються, хто в них братиме участь і якою є позиція голови ОДА. Є слідство, є підозрювані особи, є санкція суду на обшуки.

Тому, висловлюю щире сподівання, що дії правоохоронців вмотивовані в першу чергу Законами України. У мене, як голови ОДА, депутата Закарпатської обласної ради, мотивацій розхитати суспільно-політичну ситуацію в краї, наразити Україну на скандал міжнародного рівня – точно не має.

Закликаю правоохоронців провести брифінг та надати громадськості доказову базу, аби зняти питання можливих політичних інсинуацій.

Зі свого боку, запрошую до відкритої та чесної розмови усіх депутатів новообраної обласної ради. Я завжди готовий до діалогу, навіть в таких важких ситуаціях.

Нагадаємо, що раніше повідомляли про обшуки в іноземнму фонді Закарпаття
Прес-ценр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp