Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатських лікарнях немає проблем із постачанням кисню, – Коцюба (ВІДЕО)

7 грудня 2020 р., 12:36

Варто знати

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба:

«Протягом вихідних днів в окремих засобах масової інформації з’явилася досить тенденційна інформація щодо нібито критичного стану постачання кисню в область, мотивуючи тим, що АТ «Львівський хімічний завод», який здійснює забезпечення окремих закладів охорони здоров’я рідким киснем, не постачає зазначений медичний продукт.

Хочу запевнити громадськість, зокрема хворих, лікарів, що проблем із постачанням кисню немає!

Дійсно були невеликі технічні проблеми на цьому заводі, проте було вжито передусім комунікаційні заходи: особисто я провів переговори як з керівництвом зазначеного заводу, так і з очільниками департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, колегами Львівщини щодо забезпечення постачання кисню.

У суботу приїхала машина, яка привезла 100 балонів. Цього достатньо, щоб протягом поточного тижня всі заклади охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19, були забезпечені киснем, надавали належним чином кисневу підтримку тим хворим, котрі цього потребують.

Наразі менше половини тих ліжок, які забезпечені киснем, заповнено. У нас є значні резерви для надання медичної допомоги хворим.

Ми спостерігаємо певне падіння кількості нових виявлених інфікованих. У нас 44% ліжок заповнені із тих 1885, які були виділені для лікування хворих на коронавірус.

Заклади активно здійснюють заходи з контрактування і з отримання кисневих концентраторів рідкого кисню. Зараз відбувається проєктування, встановлення кисневих генераторів. В область надійшла друга частина субвенції з державного бюджету, і ця робота здійснюється в плановому режимі.

Не дивлячись на нормалізацію ситуації, хотів би ще раз звернутися до громадян, щоб закликати все-таки дотримуватися тих карантинних обмежень, які існують і які прописані в постанові № 641.

З іншого боку, хотів би звернутися до журналістської спільноти: дуже виважено підходити до надання і поширення інформації, яка є досить гострою і вагомою та котра має суспільний резонанс. До прикладу, стаття вийшла 6 грудня, тобто в неділю, а станом на суботу машина зі 100 балонами кисню вже приїхала в область. Проте саме тенденційний спосіб висвітлення інформації і збурив певний резонанс у суспільстві, тому ще раз хочу наголосити щодо виваженості при подачі тієї чи іншої інформації».



Прес-ценр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp