Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські бійці отримали високотехнологічне обладнання

22 вересня 2014 р., 13:06

З настанням ночі закарпатці тепер зможуть побачити противника.

Блокпост поруч з дорогою на Луганськ, праворуч протяжні лісові насадження, неподалік наметовий табір батальйону та позаду в 10 кілометрах місто Щастя. Вдень тут звичайне розмірене життя –перевірка автомобілів, спостерігання за місцевістю, збір розвідданих, супровід вантажів, обслуговування військового спорядження і т. д. На перший погляд доволі спокійна картинка. Однак, з настанням ночі, все це перетворюється на справжнє пекло з так званої «зеленки» (лісових насаджень), в різних місцях з’являються мінометні наряди і починається безперебійний десятихвилинний обстріл. Лише встигай сховатися в окопах від розривів…

Саме так описують своє буденне життя в зоні АТО закарпатські бійці 128 окремої гірно-піхотної бригади, які вже шостий місяць несуть службу в цій місцевості. Попередньо відіславши їм кілька бронежилетів, комплектів форми та продуктових наборів з’ясовуємо, що в них є гостра потреба в високотехнологічному обладнанні, зокрема в тепловізорі та коліматорних прицілах. Перший дасть змогу в нічний час та за будь-яких погодних умов побачити за 1000 метрів в лісі ворожі сили та завдати попереджувального удару, другий – набагато швидше та спритніше прицілитися у ворога.

Тому, на прохання військових, координаційний штаб при Виноградівській районній раді прийняв рішення сконцентрувати всі свої зусилля та мобілізувати кошти для придбання затребуваного дороговартісного високотехнологічного обладнання. На наші клопотання відгукнулися підприємці, виробники, сільські та релігійні громади, активісти та підприємства району. Завдяки їм вдалося придбати тепловізор Pulsar Quantum HD 50S (спостереження за температурним режимом до 1200 метрів) вартістю 66 тисяч гривень та три коліматорні приціли SM 13005 загальною вартістю 5 тис. 850 грн. Вказане обладнання ми найближчим часом передамо командиру взводу розвідки 128 гірно-піхотної бригади.

Особливу подяку хочемо висловити виробникам «Мільтекс Україна» (директор О. Глазунов) та «Сандерс Виноградів» (Г. Розентал), які перерахували по 5 тис. грн., «Завод пластмасових виробів» (М. Білецький) – 3 тис. грн., «Мода Проджест» (В. Вашкеба), «1000 дрібниць» (М. Ухач), «ВУЖКГ» (М. Білинець) – по 2 тис. грн., «Платі Юкрейн», підприємцям В. Кіш, М. Магочі, Є. Ухач, Ю. Пензеник, С. Нюнька, М. Візантій, В. Мелай, М. Тарканій, М. Шерегій та ін., громадам сіл Веряця, Сасово, Вилок, Чепа, Підвиноградів, колективу Великоком’ятівської ЗОШ І-ІІІ ст.. (Н. Копча) за надану допомогу. (Детальний звіт читайте на сайті районки)

Вважаємо, що надане високотехнологічне обладнання дасть змогу нашим військовим дати гідну відсіч «путінському» агресорові та зберегти життя нашим героям.

Нагадаємо, що крім цього ми надсилали в батальйон територіальної оборони Закарпаття, що дислокується в с. Оріховиця продукти харчування (макарони, олію, солодощі, печиво, мінеральну воду, консерви тощо), які були нам передані мешканцями району.

Продовжуємо збір коштів для придбання коліматорних прицілів, термобілизни, тактичних окулярів, наколінників, тактичних печаток, ліхтариків, бушлатів та інших необхідних речей. Для бажаючих переказати кошти – розрахунковий рахунок 26007025000433, МФО 312248 АТ «Комінвестбанк», отримувач – БО «СОС», призначення платежу – «для потреб армії».

Андрій ГУНЦЕЛІЗЕР, координатор


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp