Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

СБУ викрила розтрату мільйонів державних коштів під час будівництва тубдиспансеру на Закарпатті

13 січня 2021 р., 18:24

Служба безпеки України викрила розтрату державних коштів, виділених на будівництво корпусу туберкульозної лікарні обласного територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» у Тячівському районі Закарпаття.

За попередніми даними слідства, після перемоги у тендері на понад 21 мільйон гривень місцева будівельна компанія частину цих коштів привласнила. Встановлено, що підрядник систематично вносив до актів виконаних робіт недостовірні дані про їх обсяг та вартість, а деякі із них були виконані лише «на папері». 

Факт розтрати підтверджено висновками ініційованої СБУ судової будівельно-технічної експертизи. Наразі задокументовано, що будівля тубдиспансеру не готова до експлуатації: у приміщенні відсутні умови для обслуговування громадян, не підведені комунікації. Сума завданих державі збитків за попередніми підрахунками становить більше ніж 2 мільйони гривень.
Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Колишньому директору фірми-підрядника повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.
Тривають слідчі дії, перевіряється причетність посадових осіб до протиправної діяльності. 

Заходи із викриття оборудки здійснювалися спільно з ГУ НП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
Нагадаємо, що співробітники СБУ на виконання вказівки Президента України щодо контролю за розподілом обладнання проводять перевірку можливих зловживань у медичній галузі під час пандемії. 
Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp