Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівщина випередила всю Україну (ФОТО)

23 вересня 2014 р., 14:22

Там тепер є котельня альтернативного палива.

Будівництво даного об’єкту - це перший , але дуже важливий крок в енергетичні незалежності не лише міста, а й всієї Тячівщини. А оскільки проект – поки що єдиний в Україні, то можемо говорити і про масштаби Закарпаття та країни загалом. Безперечно, що в сьогоднішніх складних економічних умовах він є як ніколи актуальним. Адже маючи природну сировинну базу, тячівці зможуть суттєво скоротити споживання природнього газу, замінивши його альтернативними видами палива.

 

Отож з нагоди відкриття об’єкту на урочистість, яка співпала з святкуванням Дня міста Тячів було запрошеного головного інвестора , генерального директора компанії «КолбеЕнерджі» Любомира Копчіка. А також представників влади, депутатського корпусу районної ради, колективу лікарні.

Вітаючи учасників заходу, з такою непересічною подією голова Тячівської РДА Петро Голубка, зокрема наголосив, що котельня забезпечить теплом лікарню та дозволить економити близько 250 тис. м³ газу в рік. По нинішніх розцінках це дуже велика сума.

- Хочу висловити щиру вдячність всім, хто доклав максимум зусиль, аби сьогоднішня подія відбулася. І особливо нашим інвесторам, представникам «КОЛБЕ-ТЕПЛО», які вклали значну суму в цей проект. Погодьтеся, 6 мільйонів гривень поступають у район не щодня, - сказав керівник району. А також пообіцяв «зелене світло» подальшим Інвестиційним проектам.

Оскільки втіленню в життя будівництва котельні сприяла і місцева влада: депутатський корпус, працівники районної ради, попереднє керівництво адміністрації, то Петро Петрович нагородив грамотоюрайдержадміністрації генерального директора групи компаній ТОВ «КолбеЕнерджі» Любомира Копчіка. Зокрема за вагомий особистий внесок у розвиток економічних та культурних відносин між Україною та Словаччиною, залучення інвестицій у виробництво та використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Також грамоти отримали депутати районної ради Іван Бринзяник та Іван Стан, начальник відділу управління майном Тячівської районної ради Ганна Габорець та головний інженер ПП «Екостатус –Хуст» Андрій Блонський.

Привітали з відкриттям котельні усіх присутніх також перший заступник голови РДА Василь Дем’янчук, міський голова Іван Ковач, перший секретар генерального консульства Словаччини у Ужгороді Олександр Шкурла, в.о. головного лікаря рай лікарні Іван Кайла. Відтак відбулося символічне перерізаннястрічки та ознайомлення з роботою котельні.

Варто відмітити, що районна влада й надалі працюватиме в напрямку економії енергоносіїв, а потужність даної котельні дозволить обігрівати і інші об’єкти. На порядку денному -впровадження енергозберігаючих технологій та перехід на альтернативні види палива на території району.


Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp