Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті СБУ затримала організаторів осередку міжнародного злочинного угруповання

23 лютого 2021 р., 16:57

Ось такі реалії

Під час спецоперації у Закарпатській області Служба безпеки України затримала двох організаторів регіонального осередку кримінального угруповання, причетного до вчинення особливо тяжких злочинів у пострядянських країнах.
Встановлено, що двоє мешканців Мукачівського району організували групу, яка спеціалізувалась на «вибиванні» грошей з легального бізнесу та розбійних нападах. У разі несплати «данини» зловмисники застосовували психологічний тиск та погрожували фізичною розправою.
За оперативною інформацією, зловмисники, також, займались контрабандою важких наркотиків. Гроші, одержанні злочинним шляхом, учасники угруповання направляли, у тому числі на утримання міжнародного криміналітету.
Задокументовано факт незаконного проникненням зловмисників до будинку місцевої жительки для заволодіння майном потерпілої.
У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.
Спецоперація із затримання зловмисників проводилась спільно з Головним управлінням Національної поліції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp