Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Одержання майже 3700 євро хабаря за безперешкодне оформлення автомобілів – підозрюють митника та двох пособників

24 лютого 2021 р., 12:39

Ось такі реалії

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури головному державному інспектору МП «Солотвино» повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). В аналогічному злочині підозрюють і двох пособників службовця (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст.368 КК України).

За даними слідства, посадовець налагодив схему із одержання неправомірної вигоди за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації. Задля прикриття своєї протиправної діяльності залучив двох пособників, через яких і отримував кошти. Співучасники знаходили осіб, які надавали консультаційні послуги із тимчасового ввезення автомобілів в Україну, та пропонували їм за хабар уникнути створення службовцем штучних перешкод при митному оформленні автівок.

Правоохоронці задокументували кілька фактів одержання неправомірної вигоди, загальна сума якої склала майже 3700 євро. Заходи із викриття протиправної діяльності проведені спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, та за оперативного супроводу УСБУ в Закарпатській області.

У вказаному провадженні триває слідство, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Звертаємо увагу громадян, що співучасть, пособництво у вчиненні будь-якого кримінального правопорушення також є злочином і тягне за собою передбачену законом відповідальність.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Схожі новини

Працівники обласної прокуратури допомогли військовим
Прокуратура повернула закарпатському селу мільйон
Як прокуратура з екологією розбиралися
Берегівська прокуратура повернула державі землі
На Закарпатті прокуратура активно протидіє домашньому насильству – засуджено шість осіб
Прокурапутра краю хоче повернути державі приміщення в Мукачеві, яким підприємство користується безкоштовно
Прокуратура розпочала розслідування за фактами зловживання службовим становищем посадовцями у сфері освіти
Прокуратура розбиратиметься з "лісовими" махінаціями посадовців Оноківської сільради
За три місяці прокурори звернулись до суду з позовними заявами, щодо захисту інтересів громадян і держави на майже 87 мільйонів
Прокуратура повернула громаді частину набережної на Свалявщині, яку було незаконно приватизовано

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp