Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород: Батьків школярів-ромів занепокоїла робота групи продовженого дня

24 вересня 2014 р., 11:00

Час роботи групи надав підстави думати про її закриття.

Нещодавно до правозахисного центру, який діє при ГО «Романі черхень» усно звернулася група батьків з проханням роз’яснити ситуацію з роботою групи продовженого дня в навчально-виховному комплексі «Горяни», який розташований на околиці Ужгорода, до якого ходять їхні діти, повідомляє Правда Чачіпен.

Співробітники Центру 12 вересня 2014 року у складі М. Горвата, Є. Навроцької, П. Габрина, В. Човки та старости ромського поселення вулиці Тельмана О. Лацка відвідали цей навчальний заклад аби з’ясувати причину занепокоєння батьків.

Як розповіла директор Галина Гадьмаші, на сьогодні НВК відвідує сорок одна дитина. Діє садочок та початкова школа. Станом на 1 вересня був закритий четвертий клас, оскільки його мали відвідувати всього-на-всього п’ятеро дітей.

У школі навчається багато дітей з ромських родин. Так, у першому класі з дев’ятнадцяти дітей вчиться шістнадцять ромів, у другому з тринадцяти учнів - дванадцять ромів, у третьому троє ромів з дев’яти. У школі відкрита група продовженого дня, в яку мають ходити тридцять двоє учнів. Але цього навчального року група буде працювати неповний робочий день. Так, у понеділок та п’ятницю працюватиме з дванадцятої по п’ятнадцяту годину, а у вівторок, середу та четвер – з дванадцятої тридцяти до п’ятнадцятої тридцяти годин. Такий графік роботи був затверджений через те, що тільки кілька батьків написали заяву з проханням про те, щоб їхні діти перебували у групі продовженого дня до вісімнадцятої години.

Отже, хвилювання батьків про те, що нібито групу продовженого дня закриватимуть виявилися безпідставними. Ця група буде працювати і надалі, а це значить що дітки будуть нагодовані, доглянуті і виконуватимуть свої домашні завдання.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp