Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Паливний бак «Мазди 6» не витримав ретельної перевірки митників

27 березня 2021 р., 16:00

Ось такі реалії

На митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби вчергове задокументовано правопорушення, пов’язане із незаконним переміщенням тютюнових виробів, прихованих у паливному баку іномарки. Відтак, водій позбувся не лише прихованих 260 пачок сигарет, а й автомобіль, вартістю понад 360 тис грн.

Виїжджаючи з України в Угорщину у приватних справах, шофер автомобіля марки «Мазда 6» для проходження митно-прикордонного контролю обрав «зелений коридор», аби чим швидше «проскочити» перевірку. Навіть усно заперечив про наявність прихованих від митного контролю товарі.

Втім, інспектори направили транспортний засіб у бокс поглибленого огляду, де застосували технічні засоби митного контролю: оглядове дзеркало, ліхтарик, викрутку та набір інструментів. Відтак, виявлено 260 пачок сигарет вітчизняної акцизної марки, ретельно приховані у паливному баку у герметичному вакуумному поліетиленовому пакеті. Доступ до цигарок став можливим після демонтажу заднього сидіння, викручування кришки паливного баку та демонтажу паливного насосу.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Сигарети, вартістю 1866 грн, та автомобіль, що використовувався для переміщення прихованого товару у тайнику, оцінений у 363 607 грн, вилучено до рішення суду.

Відповідальність за дане правопорушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами, що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.




Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp