Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Свалявщина: "Пролита" кров задля порятунку бійців (ВІДЕО)

25 вересня 2014 р., 08:41

Закарпатці залишають все, аби врятувати нужденних.

Незважаючи на тимчасове припинення вогню в кризовій зоні, хлопці на передовій щодня потрапляють під кулі.

На щастя, повідомлень про жертви менше, проте кількість поранених все ще велика. Всі вони потребують чимало донорської крові. Потребують її також бійці, які зараз лікуються в Мукачівському військовому шпиталі. Необхідну кількість крові виділяє обласна станція переливання.

Все для фронту, все для перемоги. І навіть якщо мова йде про власну кров. Виїзний забір крові, згідно з календарним планом, проводить бригада медиків обласної станції переливання. На цей раз ділилися кров'ю жителі свалявських сіл Плоске, Родниківка, Яківське та ще декількох навколишніх населених пунктів. Дізнавшись, що кров потрібна для бійців, які захищали країну на східних рубежах – місцеві залишали господарство, роботу і приходили навіть сім'ями. Навіть жінки без страху підставляли руку під стерильну голку. Проте не вся зібрана кров годиться для переливання. Її ретельно дослідять і тільки тоді помістять у донорський банк. 

Забір крові розпочали зранку. Проте і в обідню пору охочих віддати свою кров захисникам менше не стало. Такої кількості донорів лікарі давно не бачили. Вони переконані: війна на Сході згуртувала людей, і кожен прагне допомогти як може. Адже чиясь кров може врятувати життя бійця, який проливає свою, боронячи країну.




М-студіо



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp