Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбудеться Міжнародний Форум, присвячений активізації співробітництва в Карпатському Єврорегіоні, під назвою «Україна у Карпатському Єврорегіоні»

12 червня 2021 р., 18:26

14-15 червня 2021 року в обласному центрі пройде Міжнародний Форум міжрегіонального та міжмуніципального транскордонного співробітництва «Україна у Карпатському Єврорегіоні».

Ініціатор проведення Форуму – відкрите коаліційне об’єднання «Закарпаття – український центр Карпатського Єврорегіону».

Міжнародний Форум відбуватиметься за участі представників України, Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії, а також Асоціації європейських прикордонних регіонів, зокрема її Генерального секретаря пана Мартіна Гіллермо Раміреса.

У рамках Форуму планується проведення тематичного круглого столу під назвою «Карпатський Єврорегіон як важливий інституційний інструмент євроінтеграційного поступу України», а також ухвалення проєкту Резолюції Форуму – Ужгородської декларації-2021.

Крім того, в перший день Форуму заплановані символічні відкриття Міжрегіонального Офісу регіональних відділень Асоціації міст України «Карпатський Єврорегіон - Україна», Центру українсько-польського співробітництва Ужгородського національного університету, підписання відкритого Меморандуму про оновлення та діяльність транскордонної мережі «Форум міст – побратимів та міст-партнерів Карпатського Єврорегіону», а також відкритої міжнародної Угоди про утворення та діяльність транскордонної мережі «Форум громадянського суспільства Карпатського Єврорегіону».

Важливою частиною Форуму стане проведення Міжнародної науково-практичної конференції пам’яті Сергія Устича «Карпатський Єврорегіон: підсумки та перспективи багатостороннього транскордонного співробітництва в умовах євроінтеграційного поступу України». Нагадаємо, що працюючи на початку 90-х років головою Закарпатської обласної ради та виконкому, головою Закарпатської обласної держадміністрації, Сергій Устич був одним із головних ініціаторів і натхненником створення у 1993 році першої у Центральній та Східній Європі міжнародної Міжрегіональної асоціації (МА) «Карпатський Єврорегіон», у яку згодом об’єднались прикордонні регіони 5-ох країн і Раду якої він успішно очолював у перші роки роботи цієї найбільшої єврорегіональної міжнародної інституції.

Також у другий день Форуму відбудеться нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку на тему: «Будуємо Європу в Україні через транскордонне співробітництво з країнами ЄС» та конкурсу фотографій на тему: «Закарпаття у Карпатському Єврорегіоні: природа, події, люди».

Зазначимо, що Форум проходитиме у гібридному форматі: з безпосередньою участю із забезпеченням карантинних вимог та в онлайн включеннях. Робочі мови – українська й англійська.


Схожі новини

Як на Закарпатті вирішити проблему кваліфікації посадовців у радах територіальних громад
Олег Лукша: «Доля Карпатського Єврорегіону нині залежить від справжніх еліт і громадськості Закарпаття»
АМУ розпочинає серію вебінарів для органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами
Чому Закарпаття знову має стати українським центром Карпатського Єврорегіону?
У Тячеві місцеві громади прозвітували про піврічну діяльність (ВІДЕО)
Депутати Закарпатської облради підтримали конкурс ініціатив місцевих карпатських громад
Наступний рік стане останнім для добровільного об’єднання громад – експерт Володимир Феськов
Громади Закарпаття мають найближчим часом отримати більше 21 млн. субвенції на соціально-економічний розвиток
До уваги закарпатських громад: АМУ презентувала Практичний посібник із земельних питань
Закарпатські громади можуть позбавити права контролю за працею

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp