Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві обговорили психологічний стан дітей-переселенців

26 вересня 2014 р., 09:54

Як боротися з наслідками неоголошеної війни у головах дітей - це цікавить мукачівських психологів.

В час проведення антитерористичної операції на території України, вимушеного переселення жителів Сходу та Автономної Республіки Крим особливо актуальною стає допомога сім’ям, які втекли від жахів неоголошеної війни до більш спокійних областей. Це питання не могло не зачепити і місто Мукачево.

Саме тому 15 вересня 2014 року Мукачівським міським центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді було організовано семінар - навчання на тему "ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ДІТЯМ ІЗ ЗОНИ АТО" для психологів шкіл та дошкільних навчальних закладів міста, фахівців із соціальної роботи центру. Основним виступаючим запросили Наталію Цезар, практикуючого психолога, представника закарпатського осередку Української Громадської Організації «Асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій». Також участь у семінарі-навчанні прийняли працівники Закарпатського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, члени благодійного фонду «Новий початок».



Всі вони так чи інакше постійно стикаються з проблеми переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей. Впродовж дня місце проведення семінару ЗОШ №1 м.Мукачево відвідали десятки психологів та соціальних педагогів, які мали можливість не тільки здобути інформацію про психологічні проблеми дітей із зони АТО, а й отримати поради від практикуючого психолога по їх подоланню. Основним питанням на семінарі було висвітлено допомогу в подоланні психотравми, адаптації дітей внутрішньо переміщених громадян.

Учасники заходу мали спілкувались між собою, ділилися проблемами, які виникають під час роботи з дітьми та сім’ями вказаної категорії, обмінювалися досвідом та одержували нові знання від тренера - психолога. В кінці семінару всі присутні отримали роздатковий матеріал та роздруківки, які значно допоможуть в роботі фахівців. На цьому співпраця психологів, фахівців із соціальної роботи та соціальних педагогів не завершена, планується і надалі організовувати зустрічі, семінари та тренінги з актуальних для суспільства питань.




Ю. Леманинець, директор Мукачівського міського центрусоціальних служб для сім"ї дітей та молоді

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp