Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці теж мають право знати

26 вересня 2014 р., 17:03

Міжнародний день Права знати в Ужгороді проведуть з користю.

Закарпатське представництво «Громадянської мережі ОПОРА» в рамках святкування Міжнародного дня Права знати, що відзначається 28 вересня, планує проведення ряду заходів. 

Зокрема: 

01.10.2014 року проведення тренінгу «Доступ до публічної інформації: практика і досвід» для студентів Ужгородського національного університету, журналістів та громадських діячів (вул. Заньковецької 89, 3 поверх, конференц-зала “зеленого корпусу” УжНУ, початок о 14:00)

02.10.2014 року «День відкритих дверей: Як приймаються рішення Ужгородською міською радою» ознайомчий візит до Ужгородської міської ради (вул. Поштова 3, 3 поверх; мала зала Ужгородської міської ради, початок о 11.00) 

Запрошуємо усіх бажаючих! 

Контактна особа: Святослав Бабіля тел.: 050-100-24-69 

e-mail: zakarpattya@opora.org.ua 

Довідково: 28 вересня – Міжнародний день Права знати 

Кожного року 28 вересня громадські організації усього світу святкують Міжнародний день Права знати. У цей день вони проводять акції, конференції, тренінги та інші заходи, присвячені доступу до інформації, тим самим популяризуючи право громадян знати та отримувати соціально важливу інформацію. 

Міжнародний день Права Знати започаткований у 2002 році на конференції, яка зібрала в одному приміщенні різні громадські організації та ініціативи, що працювали у полі доступу до публічної інформації та відстоювали право громадян «знати». Саме тоді було засновано Мережу захисників свободи інформації (The Freedom of Information Advocates Network, FOIAnet), а 28 вересня визначено як День права знати. 

Метою започаткування такого Дня було підвищити обізнаність людей щодо отримання ними інформації, яка є у розпорядженні влади – про те, яким чином чиновники здійснюють свої повноваження та на які потреби витрачають кошти платників податків. Тому, ефективна реалізація права людини отримати дані від владних органів є одним з показників відкритості управління, яке провадить публічна адміністрація. 

У багатьох країнах Європи право доступу до інформації регулюються окремим законами, які чітко врегульовують механізм отримання даних. В Україні, це ЗУ «Про доступ до публічної інформації», який визначає порядок подання запиту на отримання інформації та термінів надання відповіді.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp