Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Цьогорічна планка для "карпатівок" - утримати титул чемпіона й здобути Кубок Європейської гандбольної федерації

26 вересня 2014 р., 22:01

Вже через декілька днів ужгородська команда радуватиме нас своєю грою.

Через десять днів стартує чемпіонат України з гандболу в жіночій суперлізі. Як готуються гандболістки «Карпат» до нового сезону, «НЗ» довідувалися в головного тренера чинного чемпіона Валерія Войналовича.

– Після відпустки ми зібралися й провели короткі збори в Ужгороді, — розпочав наставник клубу. — Далі, за традицією, відправилися на двотижневий навчально-тренувальний збір на Драгобрат. В умовах високогір’я добре попрацювали над фізичною підготовкою. По завершенню цього циклу взяли участь у турнірі в польському місті Новий Сонч. З п’яти команд посіли другу сходинку, поступившись лише «Ювенті» (Михайлівці, Словаччина). Для нас це був корисний турнір, щодня ми проводили по два поєдинки.

На жаль, на етапі підготовки нам бракує спаринг-партнерів, тож як суперників запрошуємо чоловічі команди. А 15—16 вересня в Ужгороді зіграли два товариські матчі з польським клубом «Олімпія-Бескид» (м. Новий Сонч). Можливо, домовимося провести такі ігри зі словацькою «Ювентою» (цю команду тренує колишній головний тренер «Карпат» Борис Петровський. — Авт.).

Валерію Миколайовичу, вже відомо про кількісний склад учасників жіночої суперліги та структуру проведення чемпіонату?

– Як і торік, чемпіонат проводитиметься за такої ж кількості команд та аналогічною схемою. Серед шести учасників новачком суперліги стане команда «Педуніверситет — Енерго» (Тернопіль), яка замінить «Податковий університет» з Ірпеня.

І коли стартує чемпіонат?

— Перший з’їзний тур пройде в Ужгороді з 1 по 6 жовтня, а потім команди проводитимуть зустрічі вдома та на виїзді за спареною системою — по два матчі.

Керівництво клубу вже поставило перед вами завдання на сезон?


– Звісно. Вчергове стати чемпіоном України й здобути Кубок Європейської гандбольної федерації (ЄГФ).

Нещодавно відбулося жеребкування Кубка ЄГФ, за результатами якого суперником «Карпат» буде команда з Лондона. Що скажете про опонента?

– За волею жереба в другому раунді Кубка ЄГФ зіграємо з чемпіоном Великобританії — «Олімпією». Ми вже домовилися, що обидва матчі проведемо в Ужгороді, хоч і дуже хотілось побувати в столиці Туманного Альбіону… Тож 18—19 жовтня запрошуємо ужгородців підтримати нас у єврокубкових поєдинках. У разі успіху потрапляємо на переможця минулорічного Кубка Челленж Кап — команду «Хоор» зі Швеції.

Чи відбулися кадрові зміни в складі клубу?

– У нас практично сталим залишився склад команди. Відбулися точкові підсилення, зокрема лави «Карпат» поповнила Олена Компанієць, яка перейшла до нас із миколаївського «Реала», та повернулася воротар Ірина Яблонська. Також чекаємо на відновлення Ірини Беженець, яка доліковує травму.



Роман СЕНИШИН

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp