Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгородському коледжі культури та мистецтв визначили кращих читців творів Шевченка

18 березня 2014 р., 17:57

Знаменною датою в історії України означений 2014 рік. Рік 200-ліття від появи на світ українця, який став провідником і пророком нації

На виконання Указу Президента України №257/2012 «Про додаткові заходи з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка» та з метою вшанування творчої спадщини Кобзаря в Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбувся конкурс читців поезії видатного Генія і Пророка української нації. Метою конкурсу стало залучення студентів до поглибленого вивчення та осмислення літературної спадщини Т.Г. Шевченка, формування активної громадянської позиції молодого покоління. 

Конкурс проводився у номінації «Краще декламування твору Тараса Шевченка», яка передбачала декламування творів Кобзаря під керівництвом викладача О.В.Шип. 

«Сьогодні, у двохсотлітній ювілейний рік нашого поета, Генія, Пророка, Великого сина України – Т.Г. Шевченка, ми маємо можливість душею доторкнутися до його світлої пам’яті», – такими словами розпочали свято студенти-практиканти Маріанна Кривка та Володимир Шікало. 

У конкурсі приймали участь 13 студентів 1-4 курсів. Душевно та інтонаційно прозвучали вірші Т.Г.Шевченка у виконанні студентів Вікторії Свищо «Заповіт», Олександри Григорович «Мені однаково», Богдана Матіко «І мертвим, і живим…», Євгенії Штефуряк «Думка», Тетяни Лукач «Хустина», Карини Кузнецової «Сон», Олекандри Софілканич «У тієї Катерини», Каріни Станинець «Думка», Вікторії Паллаг «Заповіт», Регіни Балла «Муза», Наталії Сентимрей «Думка», Володимира Шікала «Перебендя», Естер Поляк «Мені тринадцятий минало», Крістіни Бурси «Катерина», Зіти Ковач «Заповіт», Артура Талабіри «Сон», Яни Думнич «Розрита могила», Мар’яни Довгій «Думка», Василя Баранюка «Холодний яр» та Сергія Самориги «Іван Підкова». 

Члени журі зауважили про високий рівень зацікавлення творчістю Т.Г. Шевченка та відзначили найкращих студентів : Мар’яна Довгій та Крістіна Бурса (1 місце). 

На завершення культурно-мистецького заходу директор коледжу Наталія Ігорівна Шетеля щиро привітала студентів, шанувальників поетичного слова Кобзаря. Усі переможці декламаторів творів Шевченка були нагороджені подарунками та грамотами. Гран-прі конкурсу отримав студент 4 курсу Володимир Шікало. 

Отож, побажаємо йому успіхів на Міжнародному конкурсі читців Шевченківського слова в Каневі!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp