Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Громади Закарпаття отримали понад 63,3 млн грн від оподаткування нерухомості

14 серпня 2021 р., 11:00

Ось такі реалії

Впродовж січня-липня 2021 року власники нерухомості в Закарпатській області спрямували до місцевих бюджетів краю 63,3 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.



Заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області Ігор Орос інформує ЗМІ, що приріст платежу у порівнянні з січнем-липнем минулого року склав понад 15,8 млн гривень. Зокрема, цьогоріч у липні платники Закарпаття сплатили понад 22 млн грн вказаного податку.



– Основними платниками податку на нерухоме майно є юридичні особи. Адже частка сплаченого ними протягом п’яти місяців податку на нерухомість перевищує 95 відсотків. Ці платники протягом семи місяців перерахували до місцевих скарбниць понад 45 млн грн платежу. У свою чергу фізособи сплатили майже 18,2 млн грн податку, – зауважує Ігор Орос.



Варто зазначити, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – один із основних платежів, який наповнює місцеві скарбниці, оскільки спрямовується туди в повному обсязі. Сплачують його власники житлової та нежитлової нерухомості – юридичні та фізичні особи.



Звертаємо увагу, що останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки фізичними особами – це 28 серпня.



Детальніше про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, його базу оподаткування, встановлення ставок, терміни надсилання повідомлень-рішення та можливість платників проводити звірку даних, читайте за посиланням: https://zak.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/472624.html.





ДПС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp