Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський Майдан ризикує залишитись без тепла

27 вересня 2014 р., 15:36

На нараді стосовно підготовки до опалювального сезону на Міжгірщині було повідомлено, що котел у с. Майдан потребує капітального ремонту або заміни взагалі. Та й не всі котельні готові до сезону, але більшість.

Про стан готовності головних об’єктів Міжгірщини до зими говорили на нараді в райдержадміністрації у четвер. Проходила вона під керівництвом голови РДА Андрія Шекети, а також за участі його заступників, голови райради, начальників й інших відповідальних працівників райдержадміністрації.

― Наше завдання на сьогодні полягає у тому, що маємо зрозуміти, яка загалом ситуація із цим питанням у районі, ― наголосив Андрій Шекета. ― Про підготовчі моменти уже говорилося на попередніх зустрічах, тому зараз усе те потрібно здійснювати на практиці, особливо представникам тих галузей, у яких є певні проблеми.

Доповідати про стан готовності до зими закладів освіти розпочала в. о. начальника цього відділу Ганна Вощепинець. Зокрема, вона зазначила, що проведено поточні ремонти котелень. Проблемними, за її словами, вони є у Верхньостуденівській та Пилипецькій спеціалізованій школах. Однак сподівається, що невдовзі вдасться вирішити питання, пов’язані з ними. Також Ганна Федорівна повідомила, що є деякі проблеми з закупівлею вугілля, та незважаючи на це, освітні навчальні заклади забезпечені ним на 60%. Що стосується дров, то на початку жовтня у всіх школах, де необхідно, і дитячих садочках вони будуть. Наразі роботу по цьому виконано на 37% , але до початку опалювального сезону дровами будуть забезпечені усі заклади освіти згідно графіка, тим більше, що для початку роботи котелень дровами забезпечені всі освітні заклади.

Опісля слово надали представнику від медицини району Ярославі Янчик.

― На стан 24 вересня поточного року до опалювального сезону заклади охорони здоров’я у Міжгірському районі готові на 62%. Із шести газових котлів до роботи готові всі, окрім одного. Це ― котел АЗПСМ у с. Майдан, який потребує ремонту або заміни взагалі, ― розповідає Ярослава Вікторівна. ― Що стосується котлів, які працюють на електриці, то до опалювального сезону готові 9 із 10, оскільки у селі Новоселиця котел потребує налагоджувальних робіт. Для 27 закладів, які опалюються дровами, підписано договір на забезпечення їх твердим паливом із районним Держлісгоспом у кількості 212 метрів кубічних. Наразі вже завезено 97 метрів кубічних. Підготували до зими й районну лікарню. Зокрема, проведено промивку труб і радіаторів, відремонтовано віконні та дверні рами, замінено шибки вікон в акушерсько-гінекологічному відділенні. А в терапевтичному ― два старих дерев'яних вікна замінено на енергозберігаючі.

Про те, що практично немає суттєвих проблем із підготовкою до зими в закладах культури повідомив начальник цього відділу Олександр Шемет.

― Кошти на газ та електрику, звісно, передбачені. Також підписали договори на доставку дров, котрі вже почали завозити, ― каже Олександр Михайлович. ― Із котлами також усе гаразд, адже вони в нас нові. Коли виникає потреба їх запускати, то приходять відповідні спеціалісти і проводять цю роботу.

Опісля виступали начальники управління соціального захисту населення Наталія Маркович і виробничого управління житлово-комунального господарства Ярослав Купецький. Зокрема, Ярослав Васильович наголосив на тому, що найбільші проблеми з водою та димоходами. Також повідомив про неможливість на даний час доставити до Міжгірського району цеглу, але питання вирішується. Далі Наталія Юріївна ознайомила присутніх із новою постановою, котра вступить у дію з 1 жовтня. Приміром, у ній ідеться про те, що місцеві комісії позбавляють права приймати рішення про надання субсидій на збільшену на понад норму площу житла.

Долучилися до розмови і начальник сектору з питань цивільного захисту населення Євген Бундзяк та заступник голови РДА Василь Баран. Перший наголосив на питанні необхідності отеплення підвалів, а Василь Васильович ― на заміні аварійних електричних стовпів у районі. На що представник Міжгірського РЕМу повідомив, що по цьому вся необхідна робота проводиться у повному обсязі.

Також при обговорені стану справ по школах в районі першим заступником голови РДА Маркович В.М. було піднято питання щодо аварійності окремих старих недіючих шкіл в районі, які потребують негайного зносу, щоб попередити лихо. На що головою РДА дано доручення відділу освіти питання вивчити та в короткі терміни внести свої пропозиції, Також в першій декаді жовтня буде проведено розширене засідання колегії райдержадміністрації з питань сьогоднішньої наради.

Наприкінці наради слово взяв голова районної ради Ярема І.В , який запропонував дуже відповідально віднестися до підготовки до зими тих об’єктів, на яких ще не до кінця все вирішено.

Міжгірська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp