Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відкрилась фотовиставка "Твої права через об'єктив фотокамери" (ФОТО)

18 березня 2014 р., 20:19

У вівторок, 18 березня, у ПАДІЮНі відбулося відкриття фотовиставки «Твої права через об'єктив фотокамери».

Цей соціальний проект було ініційовано громадською організацією «ELSA Ужгород». 

На фотовистаці представлено 47 робіт і 15 виписок прав людини, на яких зазначено, що означає право, яке фотограф зобразив. Роботи подали студенти, які не є професіоналами, однак є ті, хто професійно займатися мистецтвом фотографії. Так, роботи представили учасники з Ужгорода, Виноградова, Львова, Києва, Полтави, Хмельницького, Харкова. 

{g}

Три кращі світлини вибрали 2 експерти – Сергій Мазур і Валентин Кузан. Так, переможцем став Віктор Грігаш (Ужгород), другу сходинку посіла Оксана Тиховська (Львів), третю – Микола Демчук (Одеса). Ще одну роботу обрали шляхом глядацького голосування, це світлина Сергія Гренцера (Ужгород). 

Президент організації Ніка Гецко зазначила: так як проект соціальний, то тут не передбачено якихось цінних призів. Та як ми бачимо, незважаючи на це, багато хто зголосився взяти участь у його реалізації. 

- Конституція України, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод передбачає охорону прав кожної людини. На жаль, сьогодні Україна переживає складні часи і це гостро відчувають українці. Кожного дня ми чуємо із ЗМІ, або просто поруч бачимо, як порушують наші права, чи права наших співвітчизників. Тож чому б те, що спостерігаємо кожного дня не зобразити на фотографії і поділитись цим з ближніми? Сподіваюся, це допоможе українцям, зокрема, закарпатцям більше дізнатися про свої права, про те як їх можна захистити, - резюмувала керівник громадської організації. 

Фотовиставка триватиме з 18 до 25 березня.

Також фотовиставка проходитиме на факультеті європейського права і правознавства у м.Виноградово.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp