Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські орієнтувальники пробігли через Пекло, Ікла та скелет дракона(ФОТО)

30 вересня 2014 р., 14:35

Не зважаючи на таку місцевість, мукачівці показали гідний результат і "втерли носа" іноземним противникам.

Вдало виступили в міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування на «Кубок Словацького Раю» гуртківці Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді, що тренуються у мукачівському клубі «Товариш». 

Місцевість, де було прокладено траси, є незвичною: середня та довга дистанції проходили по горі Древенік – унікальній природній пам’ятці, де химерні скелі, немов гігантські зуби, нерівним колом оточують найбільше травертинове плато в країні. Чого варті лише назви цих 15-20-метрових заввишки скельних утворень: «Пекло», «Ікло», «Пальці», або скельне місто «Кам’яний рай», а є ще й ущелини, печери і древнє кам'яне городище на одній з вершин. Спринтерська ж траса проходила навколо та по території Спішського Граду – однієї з найбільших у Європі, мальовничої і романтичної фортеці. 

Замок – такий собі білосніжний скелет величезного дракона! Тут було все: масивні вежі, високі мури, мощені бруківкою дороги. Для повноти вражень бракувало хіба що вдягнених в обладунки лицарів. Втім, цікаво було і без них. До слова, ця фортеця і гора Древенік є пам’ятками Світової спадщини ЮНЕСКО. 


Результати українців радують. Серед 350 учасників з Чехії, Угорщини, Ізраїлю, Польщі, Росії, Словаччини і Швейцарії мукачівці не знітилися і зайняли чимало призових місць. Так в одній з кваліфікаційних груп серед жінок на довгій дистанції та у комплексному заліку перемогла тренер мукачівського «Товариша» Ніна Расчупкіна. Серед наймолодших спортсменок – не старших 10 років – з трьох дистанцій другою фінішувала четвертокласниця мукачівської гімназії Катерина Цепурдей. Третьою у комплексному заліку серед спортсменок не старших 18-років завершила змагання випускниця ЗОШ No 6 Наталія Шозда. Ще дві представниці мукачівської гімназії, що виступали у категорії спортсменок 2002-2003 років народження, хоча й залишилися без нагород, але показали достойні результати: шестикласниця Ірина Розман була восьмою у загальному заліку, а Ніна Цепурдей фінішувала четвертою на середній дистанції та п’ятою – у спринті (на жаль, на довгій трасі вона зійшла з дистанції). 

{g}

В активі закарпатських парубків теж є медалі: з змаганнях чоловіків 20-річний майстер спорту України, другокурсник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького Олександр Касьянов переміг на довгій дистанції, та, поступившись лише 35- річному Ігорю Патрашу з Банської Бистриці, зайняв друге місце у комплексному заліку. В змаганнях юних (до 10 років) 8-річний Владислав Цепурдей став четвертим у загальному заліку, а 15-річний Артур Сватко із ЗОШ No1 фінішував з 5 та 8 результатами відповідно у спринті і на довгій дистанції серед своїх однолітків. 

Вже найближчої суботи прихильники спортивного орієнтування на Закарпатті матимуть змогу зустрітися в Ужгороді під час традиційних змагань на «Кубок Костянтина Саса», які організовує обласний центр туризму і спорту учнівської молоді.
Олександр Цепурдей

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp