Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В.о. Міністра охорони здоров’я став вихідець із Закарпаття (ФОТО)

1 жовтня 2014 р., 18:15

Закарпатський кардіохірург має 3 тижні на виконання закупівельних планів.

На засіданні в середу, 1 жовтня, Уряд України ухвалив рішення відсторонити від виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я Олега Мусія та звільнив Першого заступника Міністра Руслана Салютіна.

За це рішення проголосували всі члени Уряду. Троє утрималися.

Виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я покладено на заступника Міністра охорони здоров'я України - керівника апарату Василя Лазоришинця, повідомляє Урядовий портал.

Уряд України також ухвалив рішення звернутися до Генеральної прокуратури України щодо розслідування бездіяльності керівництва МОЗ з закупівлі медичних препаратів.

На засідання Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Національна державна служба провела службове розслідування щодо закупівлі ліків Мінохорони здоров’я: «З загального обсягу ліків, які повинна була купити держава, Міністерством охорони здоров'я придбано тільки 25%, а вже майже кінець року».

Він нагадав, що персонально давав десятки доручень щодо закупівлі лікарських засобів на засіданнях Уряду та урядових нарадах.

Арсеній Яценюк запропонував Кабінету Міністрів відсторонити від виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я та зняти з посади його першого заступника.

«МОЗ разом із Міністерством фінансів відповідно до закону – 21 день на завершення процедур закупівель. Я з цим миритися не буду», – наголосив Глава Уряду.

Довідка: 

Лазоришинець Василь Васильович народився у с. Сокирниця, Хустського району. 

У 1980 році закінчив Київський медичний інститут ім. О. О. Богомольця.

У 1995 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеню кандидата медичних наук, 2002 році — доктора медичних наук.

У 2003 році було присвоєно наукове звання професора.

У 2010 році — обраний членом-кореспондентом НАМН України.

Український лікар, учений в галузі медицини, кардіохірургії.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp