Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Опалювальний сезон почнеться з листопада

1 жовтня 2014 р., 19:27

Закарпатцям рекомендують прогріти домівки 10-11 жовтня. а потім аж у листопаді.

«Опалювальний сезон, як правило, починається з середини жовтня, коли середньодобова температура повітря переходить через +8°. Ми чекаємо у жовтні дві хвилі холоду – різкі похолодання можливі до кінця першої декади і наприкінці місяця, але потім температура знову підвищиться, і +8° перейде тільки до 10 листопада, тобто, в принципі, опалювальний сезон можна почати 10-го», – сказала Мартазінова. За винятком двох короткочасних жовтневих похолодань, температура повітря на більшій частині території України перейде стартову для опалювального сезону позначку до 10 листопада.

Про це заявила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова в коментарі агентству Укрінформ.

Вона уточнила, що під час першого жовтневого похолодання на більшій частині території України температура повітря вночі опуститься до +2°, місцями ще нижче, на ґрунті можливі заморозки. Наприкінці жовтня похолодання буде ще різкішим, але воно в основному зачепить західні території, де синоптики прогнозують зниження температури до -3-5°. Водночас на південному сході температура повітря буде плюсова, а межа між холодними і теплими повітряними масами проходитиме по Одеській, Вінницькій, Київській і Чернігівській областях.

За словами Мартазінової, перша декада листопада буде теплою, «тобто бабине літо затягнеться, і температура повітря на більшій частині території вдень буде до +7-8°».

Повертаючись до теми початку опалювального сезону, кліматолог зазначила, що якщо можна вімкнути і вимкнути опалення, то є сенс короткочасно прогріти приміщення 10-11 жовтня та наприкінці місяця, а з 10 листопада починати стійкий опалювальний сезон.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp