Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Особливі закарпатські орієнтувальники підкорили Україну (ФОТО)

2 жовтня 2014 р., 20:01

Спортсмени краю привезли зі змагань "золото" та "срібло"

21-24 вересня в Львівські області в с. Яворів,Турківського району. Закарпатські спортсмени-орієнтувальники з вадами слуху в особистому чемпіонаті України завоювали дві золоті та три срібні медалі в юніорському класі.



Кінець вересня виявився вдалим для наших спортсменів орієнтувальників в плані підготовки до особистого Чемпіонату України серед спортсменів з вадами слуху який відбувався на базі Західного реабілітаційно – спортивного центру інвалідів в околицях с. Яворів Львівської області.

Не дивлячись на дощову, прохолодну погоду в горах, в змаганнях взяли участь понад 60 спортсменів, які представляли 10 областей. Закарпатська область вже не вперше виставляє спортсменів з ОДЮСШІ (директор Тетяна Алтуніна), де в 2012 році завдяки начальнику Закарпатського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» А.Чегілю було відкрито відділення спортивного орієнтування при Ужгородській спеціалізованій школі–інтернаті І-ІІІ ступеня для глухих дітей (директор Наталія Бушко).

Честь нашого краю відстоювали п’ятеро спортсменів, а саме -- Віталій Гедзур, який змагався у групі Ч-21Е, Калинич Вікторія у групі Ж-21Е, Петро Мирзанич, Василь Фіцай, Проньо Вікторія, які змагалися в юніорському класі до 18 років. Працює зі спортсменами тренер – викладач Фечо Г.Ю.


Першого дня змагань відбулися змагання на спринтерських дистанціях ( 3 км, 18 контрольних пунктів). У юніорському класі група Ч-18 "срібло" виборов Петро Мирзанич, котрий програв досвідченому спортсмену з Івано - Франківську, члену юніорської збірної команди України всього сім сек. У групі Ч-21Е Віталій Гедзур – 19 місце, Калинич Вікторія – 10 місце в групі Ж-21Е.

Другого дня змагань змагались на середніх дистанціях. (5км, 16 контрольних пунктів). У групі Ч 18 Петро Мирзанич – 2 місце, Фіцай Василь – 5 місце в групі Ч 21Е Віталій Гедзур – 21 місце, Калинич Вікторія – 9 місце група Ж-21Е.

Третього дня змагань, на довгих дистанціях ( 8 км, 12 контрольних пунктів) в групі Ч-18 Петро Мирзанич посів 2 місце, Фіцай Василь – 7 місце, у групі Ж-21Е Калинич Вікторія зайняла 10 місце, у чоловіків Ч-21Е Гедзур Віталій 6 місце.

Четвертого дня змагались в естафетах на коротких дистанціях (4 км, 16 контрольних пунктів ) де в групі Ч-18 Петро Мирзанич разом зі своїм однокласником Василем Фіцаєм здобули безперечну перемогу над Івано-Франківцями та міста Київа закинувши їм аж 6 хв. та нарешті виконавши спортивний розряд кандидата в майстри спорту України.

Наступними стартами закарпатців стануть командний чемпіонат України серед глухих спортсменів, який відбудеться на початку листопада в Дніпропетровську.


Заступник директора ОДЮСШІ Вереш Л.А.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp