Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям буде легше дістатися до сусідів

2 жовтня 2014 р., 20:33

Про це Україна домовилася з Румунією.

Місцеві жителі отримуватимуть безкоштовні дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебування в межах 30 км від кордону на строк до 90 днів з моменту в'їзду. Україна домовилася з Румунією про місцевий прикордонний рух. Церемонія підписання відповідної угоди відбулася у четвер, 2 жовтня, в Києві. 




Планується, що місцеві жителі будуть отримувати безкоштовні дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебування в межах 30 км від кордону на строк до 90 днів з моменту в'їзду. Ця угода в основному стосується українських громадян, оскільки румуни і так мають право безвізового в'їзду в Україну строком до 90 днів згідно з угодою України і ЄС. Документ підписали прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта. "Підписання сьогоднішньої угоди - це ще один крок до безвізових поїздок громадян України до країн ЄС. Відповідно до угоди, майже півмільйона українців, що проживають в 30-кілометровій зоні на кордоні з Румунією, можуть без віз їздити до Румунії і навпаки", - цитує слова Яценюка Інтерфакс-Україна. Прем'єр нагадав, що Україна виконує план дій щодо безвізового режиму з ЄС, і висловив надію, що незабаром українці зможуть без віз відвідувати всі країни Євросоюзу. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp