Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Для чого закарпатцям закрити рот на замок?

4 жовтня 2014 р., 17:22

А ще сидіти за сімома замками, віконними ґратами і охороною.

На жаль, з кожним роком кількість квартирних крадіжок в Закарпатській області зростає. До прикладу, з початку 2014 року їх сталось в краї 139, що на 20% більше, ніж минулого року, повідомляє УДСО при УМВС області. 

- Це свідчить про те, що злочинці почали виконувати свої злодіяння інтенсивніше, але не тільки. Важливим фактором є і ставлення самого господаря до охорони свого помешкання, - запевняє начальник управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області Андрій Литовченко. 

Він радить п’ять способів безпеки, які допоможуть уникнути проникання небажаної особи до вашої оселі. 

В першу чергу - надійні двері та надійні вікна 

- Потрібно подбати про надійність ваших вікон та дверей. Злочинці навчились відкривати пластикові вікна за лічені секунди. Тому варто встановити на вікнах ролети або ґрати, зокрема це стосується жителів, що живуть на нижніх поверхах багатоквартирних будинків (адже якраз вони найбільше потерпають від рук зловмисників, які проникають до житла через вікна). Щодо дверей, то варто купувати двері з декількома замками. 

Надійний замок, а ще краще - декілька 

- Не забувайте про замки! Не варто на них економити! Поставтеся відповідально до їх вибору. Краще витратити меншу суму на самі двері, але замок повинен бути надійним. Дуже добре, коли замків є декілька. Це значно ускладнить задачу зловмисника. 

Рот на замок 

- Зазвичай крадіжки є спланованими. Діють злочинці якраз тоді, коли нікого немає вдома. Тож якщо ви плануєте вирушити у відпустку, і вас кілька днів не буде в помешканні, то не варто розповідати малознайомим людям, коли і як довго ви будете відсутні. 

Нерідко молоді люди розміщають повідомлення про відпустку в соціальних мережах. Цього робити не варто. Шляхом розповсюдження інформації ці відомості можуть стати «наводкою».

 Також було б непогано попросити когось із сусідів час від часу визирати у коридор. Особливо, якщо звідти долинають підозрілі звуки. 

Собака – друг та охоронець 

- Звичайно, споконвіків одним із найкращих способів охорони вважається собака. Пес завжди реагує на сторонній шум за дверима. Своїм гавкотом попереджає, «сигналізує» про ймовірну небезпеку. Уявіть ситуацію: злочинець на місці, береться до своїх планів, а в цей час починає гавкати собака. Як мінімум, гавкіт може відлякати зловмисника, а ще краще - привернути увагу сусідів. Це точно зіб’є з пантелику небажаного гостя. Тому собака - не тільки друг, а й запорука безпеки. 

Система охорони 

- Обладнання засобами охорони та тривожною сигналізацією власного помешкання з підключенням на пульт централізованого спостереження Державної служби охорони – запорука безпеки. В нас є підготовлені спеціалісти. Також на спрацювання виїжджають співробітники міліції, прибуває група затримання в повній екіпіровці з табельною вогнепальною зброєю, що дає можливість попередити крадіжку або затримати злодія власне в момент злочину. Та й грабіжники рідко пробираються в квартиру, де встановлена сигналізація. 

І головне: найлегше злодія впіймати по «гарячих слідах». Тож якщо вас обікрали чи пограбували, не зволікайте, а одразу звертайтесь до правоохоронних органів. 
УДСО при УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp