Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді для лікування ДЦП використовують апарат, який єдиний на всю західну Україну

6 жовтня 2014 р., 09:04

Швейцарський апарат привезли на Закарпаття минулого року. Загалом на Україні їх вісім.

В Ужгороді в Медико-соціальному реабілітаційному центрі «Дорога життя» для дітей з вадами використовують апарати, яких взагалі немає в західній Україні, а по країні таких одиниці. Про це на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі розповів Валерій Дорофейчук, завідувач відділенням медичної реабілітації центру, інформує ІА ZIK.

Він пояснив, що до початку минулого року в Центрі застосовували традиційні методи реабілітації: масаж, лікувальну фізкультуру. А з початку минулого року у плані забезпечення обладнанням стався прорив: встановлено швейцарський апарат – роботизований протез, який допомагає покращувати функцію ходьби. Таких апаратів закуплено 8 апаратів на всю Україну, той що в Ужгороді – один на весь західний регіон. 

«Минулого року отримали апаратура для озокерита, комп’ютерний апарат для покращення рухових функцій дітей з ДЦП, – каже Валерій Дорофейчук. – Почав функціонувати реабілітаційний віртуальний комплекс «Нірвана» (в Україні таких всього 4), крім того оновилася апаратура кабінету фізіотерапії, для ультразвукової терапії, електротерапії, якість нашої роботи значно підвищилася».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp