Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатським мажориторникам запропонували зустрітись з виборцями

6 жовтня 2014 р., 11:29

а також заповнити опитувальну анкету з 10 однакових запитань для всіх кандидатів.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція представників Коаліції громадських організацій Закарпаття, Громадського центру Закарпаття, Клубу експертів УжНУ, які у партнерстві з громадськістю 6-ти мажоритарних округів виступили з ініціативним проектом виборчих парламентських перегонів - 2014 під назвою «Мандат громад Закарпаття – на виконання завдань Революції Гідності». До мажоритарників звернулися із пропозицією публічних зустрічей. 

Як розповів Олег Лукша, Коаліція громадських організацій Закарпаття «За реформи та європейську інтеграцію України» уподовж двох тижнів з 7 по 17 жовтня 2014 р. у кожному із 6 мажоритарних округів Закарпаття заплановано провести публічну зустріч громадськості, виборців і медіа з кандидатами у народні депутати. 

«Формат публічної зустрічі в центрі округу має такі послідовні складові і регламент: коротке знайомство з кандидатами та сутністю їх виборчих, аналіз відповідей попередньо заповнених кандидатами, діалог кандидата з учасниками публічної зустрічі в режимі «запитання - відповідь», пропозиція кандидатам публічного підписання «Меморандуму про чесні вибори та готовність до виконання завдань Революції Гідності». 

За словами Олега Лукші, подібний проект діяв у 2012 році, мета якого була довести спроможність бути депутатами 56 кандидатів – мажоритарників було. 

«Тоді на питання відповіли тільки 15 осіб, на підсумковий форум прийшло аж 2-є, - каже експерт, - Напевно, значна частина з них була технічними. Тепер є багато питань до роботи наших мажоритарників. Навряд чи Закарпаття обрало найбільш спроможних депутатів працювати у парламенті. У своєму проекті цього року ми зосереджуємося навколо такої ідеї виконання завдання Революції гідності. Категорично не будемо підтримувати тих, хто голосував за «харківські угоди», «диктаторські закони». 

Василь Ільницький, головний редактор газети «Фест» додав, що завдяки таким зустрічам кандидатів з громадою, буде забезпечено прозорість виборчого процесу, а по-друге, з’ясується громадська адекватність того чи іншого депутата виконувати відповідні до його посади функції. Адже виборцеві, пересічній людині важко розібратися, кому віддати перевагу. «В Україні зроджується громадянське суспільство, яке саме перебудовує армію, набагато швидше, ніж це роблять держструктури і зможе контролювати виборчі процеси. Виборець повинен нести соціальну відповідальність за те, що твориться в країні, регіонів, виборчому окрузі», - каже Василь Ільницький. 

«Важливо усвідомити всім учасникам публічних зустрічей ту визначальну їх особливість, що вони ініціюються виборцями і громадськістю, а не кандидатами, - додав Олег Лукша. - На публічну зустріч запрошуватимуться усі зареєстровані ЦВК у виборчому окрузі кандидати – мажоритарними. Ігнорування кандидатом – мажоритарником запланованої публічної зустрічі аж ніяк не означатиме, що його кандидатура не буде на ній відкрито обговорюватись виборцями, представниками громадськості, експертного середовища та медіа. Як виняток, за об’єктивних причин неможливості особистої участі у публічній зустрічі, кандидата – мажоритарника може представляти його довірена особа». 

Заздалегідь кандидатам пропонується для заповнення опитувальна анкета з 10 однакових запитань для всіх кандидатів від Закарпаття.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp