Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хустяни "пролиють" свою кров

7 жовтня 2014 р., 21:02

Заради бійців хустські працівники міськради стануть донорами.

У закарпатському місті над Тисою стартувала акція по здачі донорської крові бійцям АТО. Започаткував благородну справу колектив Хустської міської ради. Долучилися до «червоного доброчинства» і більшість депутатів.
– Наразі до столичного військово-клінічного шпиталю доправляють літаком найтяжчих поранених, у тому числі наших земляків. На сході України гинуть чиїсь друзі, брати, сини, сусіди, а ситуація на Луганщині та Донеччині залишається хиткою. Тож ми повинні докласти максимум зусиль задля того, аби допомогти одужати героям-співвітчизникам, – розповів для «Карпатського об’єктива» організатор акції, керуючий справами Хустського міськвиконкому.



До речі, поділитися цілющими «краплинами» життя можна щодня, крім вихідних, із 9.00 до 12.00 год. у Хустському міськрайонному центрі здачі й переливання крові.
- Багато зовсім юних хлопців, які хочуть жити, любити і працювати задля блага сім’ї та держави перебувають у важкому стані, потребують надскладних операції , пораненим дуже потрібна кров. А допомогти їм може практично кожен, бо ж донорами стати можуть усі, кому менше, ніж 60 років і хто має задовільний стан стан здоров’я, – запевняє старша медсестра центру Катерина Ірговці. – Забір крові невеликий – 390-490 грамів, тож на самопочуття процедура, яка проходить в умовах абсолютної 
стерильності, не впливає.

На жаль, це перша подібна акція в Хусті, хоча чимало волонтерів протягом кількох місяців активно збирають кошти, закуповують бронежилети та медикаменти для українських солдатів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp