Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прикордонним закарпатцям спростили в’їзд до Румунії

8 жовтня 2014 р., 15:44

За необхідності, їм надаватимуть безкоштовні дозволи з правом перебування в Румунії на строк до 90 днів кожного разу з моменту в'їзду.

Кандидат у народні депутати по 72 виборчому округу Василь Дем’янчук: «Підписання угоди про малий прикордонний рух з Румунією є важливим кроком у напрямку зближення з Європою!».

Новина про документ, який нещодавно підписав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта миттю облетіла мешканців прикордоння. І викликала схвальні відгуки та позитивну реакцію з боку жителів Тячівщини. Воно й не дивно, адже угода передбачає спрощений порядок перетину кордону в межах 30 км від українсько-румунського державного кордону. А це дозволить отримувати безкоштовні дозволи з правом перебування в Румунії на строк до 90 днів кожного разу з моменту в'їзду. 

Кандидат у народні депутати по 72 виборчому округу Василь Дем’янчук, який балотується від Партії Народний Фронт Арсенія Яценюка високо оцінив підписання цього документу для Тячівщини, яка межує з Румунією. 

- Мешканці нашого району, які вже їздять в Румунію, зможуть простіше це зробити. А всі інші отримають можливість побачити рівень життя в Євросоюзі. Коли люди відвідують інші країни, то можуть порівнювати, де живеться краще і який напрямок розвитку повинна обирати держава. Тож без сумніву, що Україна обрала свій правильний шлях в Європу, - наголошує Василь Юрійович. 

Згідно підписаної угоди у 30 - ти км зону потрапляє ряд населених пунктів таких як Солотвино, Грушово, Вільхівці, Бедевля, м.Тячів та ін., що розташовані поблизу румунського кордону, повідомили у прес-служба кандидата в народні депутати.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp