Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що чекає на приміщення УжНУ?

9 жовтня 2014 р., 20:10

Про це сьогодні говорили Смоланка та Квіт.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка сьогодні на прес-конференції з міністром освіти і науки Сергієм Квітом прокоментував ситуацію довкола одного з приміщень УжНУ, яке керівництво ужгородського садочка «Ластовічка» пропонує передати для потреб дитячого садка, пояснюючи, що корпус раніше належав дитсадку.

«Цей корпус ніколи не був дитячим садком. Корпус належав заводу «Турбогаз», потім був переданий у комунальну власність, а відтак -- університету УжДІІЕП (згодом ЗакДУ). Це була недобудова, яку добудували, оснастили під навчальний корпус, де розташовується наш цілий факультет інформаційних технологій», - пояснив ректор.

Міністр Сергій Квіт, до якого теж зверталися з питанням вирішити суперечку, сказав: «Моя позиція така: якщо мова йде про те, що двом закладам освіти потрібні приміщення, треба знайти приміщення для садочка. Але щоб виганяти університет - це теж неправильно, тоді університету буде шукати приміщення». За словами міністра, проблему приміщення потрібно вирішити спільно з міською владою. «Ми готові, подивитися, що у нас є у власності, що може запропонувати місто, - додав Сергій Квіт. - Наприклад, до нас звернувся Донецький університет, який заявив, що хоче переїхати у Вінницю, бо там немає університету. Ми звернулися до мера, голови ОДА, зробили перелік нерухомості, ректор вибрав те, що йому потрібно, справу вирішено».

Те, що УжНУ потребує чимало приміщень, пояснив ректор В.Смоланка: «В УжНУ вчиться більше 16 тис. студентів, понад 2800 викладачів, у нас є факультети, які працюють у дві зміни. Докладаємо всіх зусиль, щоб перевести навчання в одну зміну».


*** 15.02.2017 12:58 IP: 54.196.42.194
Які б приміщення не були,але вікна раз 5РОКІВ ТРЕБА ФАРБУВАТИ!!!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp