Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Потрібна допомога! У Мукачівському госпіталі не вистачає медикаментів

10 жовтня 2014 р., 09:48

Студенти власними силами намагають докупити все необхідне.

Медіацентр уже повідомляв про ініціативу студентів факультету суспільних наук Романа Кополовця, Станіслав Данка, Анатолія Головки та Олександра Шпеника збирати кошти для поранених військових, що наразі перебувають у Мукачівському шпиталі.

За кілька тижнів удалося зібрати близько півтори тисячі гривень, на які вони закупили необхідні медикаменти: вітаміни В12, В1, В6, амброксол-30, гліцисед, фармацетрон, артихол, валеріану, спазмалгон, німід, парацетамол, дротаверин, нафтизин, гідазепам, валідол, Вікс Актив, панкреатин 8000, колдрекс, термометри, піпетки. Усе придбане ініціатори акції віддали головному лікарю шпиталю, підполковнику медичної служби Яремі Бекеру.

Роман Кополовець зауважує: «Поштовхом до збору коштів для поранених стало перебування у цьому закладі мого друга. Від нього та його мами я дізнався, що не вистачає медикаментів. Ідею допомогти пораненим активно підтримали мої друзі й викладачі на факультеті.

У цілому кошти ми збирали досить важко. Тим, хто нині перебуває в зоні АТО, люди чомусь інтенсивніше допомагають, а ті, хто поранені, часто залишаються без помочі.

Усього зібрали 1300 гривень. Ще 250 дали волонтери, які самостійно закупили ліки. Ми й надалі продовжуватимемо збирати кошти для наших бійців, ініціюватимемо до надання допомоги інші факультети. Крім того, створюється Комітет солдатських матерів, координатором якого є мама мого друга Ярослава Федур. Організація збиратиме кошти, закуповуватиме медикаменти для військових тощо».

Галина Риган для Медіацентру УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp