Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Тячівщині допомога бійцям стала провідною темою наради (ФОТО)

11 жовтня 2014 р., 16:01

Яка відбулася у районі вчора, 10 жовтня.

10 жовтня, голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка провів розширену зустріч з активом району. Зокрема в нараді прийняли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, голови місцевих рад, підприємці та волонтери району.





Розпочалась зустріч хвилиною мовчання - вшануванням пам’яті героїв, які загинули на Сході, обороняючи цілісність нашої держави та безпеку її громадян.





Відтак голова благодійного фонду «Срібна земля» Василь Футько проінформував присутніх про стан виконання доручення голови районної державної адміністрації щодо підтримки та надання допомоги на Українську армію. А саме: кількість коштів, які були отримані протягом двох тижнів, для забезпечення військових теплим одягом. Отож з часу останнього звіту щодо надходження та використання коштів благодійного фонду, який відбувся 26 вересня на рахунок поступило 169 737 гривень. З них 37 тисяч використано на будівництво пам’ятника Героям Небесної Сотні у місті Тячів. Окрім того 70 тис.грн. зарезервовано на облаштування автомобіля ГАЗ 66 для потреб АТО та 13 тисяч для джипа, який ужезадіяний на Сході.

З цього приводу очільник району Петро Голубка наголосив, що деякі підприємці самостійно проводять різні заходи, допомагаючи таким чином нашим військовослужбовцям. Але цільовий збір коштів на рахунок фонду є дуже важливим, адже часто виникає потреба в дорого вартісному спорядженні, як наприклад тепловізор, які можна придбати тільки в результаті накопичення коштів. Тим більше, що працює фонд прозоро, і кожен благодійник має змогу проконтролювати використання коштів та надати пропозицію на які потреби їх необхідно спрямувати. Тож Петро Петрович закликав всіх долучатись до збору коштів, особливо активізувати участь у цьому напрямку голів місцевих рад району та депутатів, робота більшості з яких поки що непомітна.

Відтак заступник голови РДА Василь Каганець доповів щодо напрямків роботи, яка проводиться в допомогту сім’ям військовослужбовців, які служать в АТО. Зокрема Василь Йосипович звернув увагу на виконання доручення, виданого за підсумками наради, проведеної під головуванням обласного керівництва. Відповідно даного документу до кожної сім’ї, що проживає в населених пунктах району, треба підійти з особливою увагою, залучити до даної роботи соціальних працівників, вивчити їхні проблемні питання та прикласти максимум зусиль для їх вирішення.

Зокрема це стосується забезпечення таких сімей земельними ділянками.

- В кожному населеному пункті потрібно винайти можливість виділити таку земельну ділянку тим, в кого є на це потреба. Якщо не виходить в межах населеного пункту, то виділити за межами. За відсутності такої можливості, можна скористатись резервом, який є на сьогодні в районі, - зауважив Василь Каганець.

Крім того потрібно налагодити роботу по забезпеченню учасників АТО теплою одягом.. Як наголосив доповідач, в даному напрямку вже є позитивні напрацювання. Завдяки підприємцю Людмилі Садовніковій для хлопців вже придбано 30 комплектів теплої білизни. Крім того, правлінням благодійного фонду прийнято рішення використати кошти щоб забезпечити кожного військового з Тячівщини зимовим комплектом форми, термобілизною, взуттям та шапками.

Також сім’ям учасників АТО виділяється одноразова матеріальна допомога, яка вже виплачена 28 родинам. З цього приводу Петро Голубка звернув увагу районних депутатів на важливості ініціювати сесію районної ради, де можна буде виділити необхідну суму, щоб таку допомогу отримала кожна сім’я.
Щодо облаштування в населених пунктах скриньок по збору коштів в підтримку АТО, то більше п’яти таких скриньок є тільки в селищах Солотвино, Дубове та селі Нижня Апша. Що стосується придбання аптечок, то необхідні ліки вже зібрані, на початок наступного тижня вони будуть укомплектовані та відправлені в АТО.

Відтак щодо волонтерського руху «Все Для Армії, Все Для Перемоги» інформував депутат Тячівської районної ради, волонтер Іван Куцина. Найперше він запропонував створити при райдержадміністрації координаційний штаб, який би займався питаннями потреб наших військовослужбовців, що знаходяться в АТО та організацією необхідної допомоги.

Після цього, активний учасник волонтерського руху закликав всіх об’єднатись заради військових – людей, які кожен день наражаючись на небезпеку захищають наш спокій. Він зауважив, що активно до підтримки армії включились підприємці Буштина та Тересви. Однак в даному напрямку непомітна робота бізнесменів інших населених пунктів, громадських організацій та релігійних громад.

Щодо формування на території району загонів оборони доповів в. о. Тячівського районного військового комісара Ігор Лунгу. Він зауважив, що в районі формуються 5 загонів оборони, а саме в м. Тячів, смт. Тересва, смт. Дубове, с. Теребля та с. Нересниця. Кількісний склад загонів - 19 офіцерів та 264 військовозобов’язаних. А основними їх завданнями буде охорона стратегічно-важливих об’єктів на території району, виконання завдань комендантської служби, служба на блокпостах, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами та підтримання безпеки і правопорядку в районі.

В свою чергу Петро Голубка порушив питання активної взаємодії військкомату з районною владою та наголосив, що військкомат в першу чергу повинен володіти всією необхідною інформацією щодо наших військових в АТО, яка відтак використовується в райдержадміністрації з метою підтримки армійців та їх родин.

У ході наради також прозвітувався голова Тячівської районної народної ради Віталій Бенчак щодо використання коштів (140 тис. грн.), зібраних громадою селища Тересва в підтримку воїнів АТО.

Що приємно, на зустріч завітали представники батальйону «Айдар» з Києва, Рівного та Ясіня, які подякували волонтерам та мешканцям району за активну підтримку АТО.

І на завершення зустрічі керівник району Петро Голубка вручив грамоти активним учасникам організації благодійної допомоги та підтримки української армії, підприємцям Людмилі Садовніковій та Івану Куцині. А також, за багаторічну сумлінну працю, активну громадську діяльність та з нагоди 65-річчя від Дня народження грамотою державної адміністрації нагороджено Краснянського сільського голову Василя Лисуха.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp