Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На розвиток виноградарства та хмелярства перерахували понад 4 мільйони

20 березня 2014 р., 09:50

Загалом в області налічується понад 3300 суб’єктів господарювання, які сплачують збір за реалізацію в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива

Сума збору, сплаченого на розвиток «хмелярства» краю з початку року склала 4 млн. 198 тис. гривень. Питома вага збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства в надходженнях до державного бюджету протягом січня-лютого становила 3,6 %. 

Нагадуємо, що платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво. 

Виробники алкогольних напоїв та пива є платниками збору лише за умови реалізації ними цієї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам. У разі постачання суб'єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. 

Фахівці Головного управління Міндоходів у Закарпатській області звертають увагу, що «хмільним» збором обкладається, крім іншого, виручка від реалізації алкогольних коктейлів та безалкогольного пива. Звітність зі збору подається щомісячно до органу доходів і зборів, де платник перебуває на обліку, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Сплатити заявлену у ній суму необхідно протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання розрахунку. Таким чином, збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства сплачується до 30 числа місяця, наступного за звітним.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp