Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хоч і під кінець програми, але влада все-таки задумалась про життя ромів

12 жовтня 2014 р., 16:20

10 жовтня 2014 року за ініціативи відділу національностей та релігії Закарпатської ОДА проведено консультації із громадськими об’єднаннями ромів з метою обговорення питання доцільності та перспектив приєднання України до «Декади ромської інтеграції 2005-2

Участь у робочій зустрічі з керівництвом відділу взяли голова Закарпатської асоціації ромських громадських організацій «Єкгіпе» (7 обласних організацій) Адам Аладар Євгенович, голова Конгресу ромів Закарпаття «Праліпе» (6 обласних організацій) Адам Йосип Іванович, голова Закарпатського обласного молодіжного ромського об’єднання «Романі черхень» Горват Мирослав Васильович.

Питання приєднання України до Декади неодноразово порушувалося органами виконавчої влади та підтримувалося представниками ромської спільноти області.

У ході зустрічі лідерам ромських громадських організацій було роз’яснено щодо умов і зобов’язань України у разі її приєднання до міжнародного проекту «Декада ромської інтеграції 2005-2015 років»; щодо можливості отримання Україною преференцій у питанні сплати членських внесків до Трастового фонду Декади; щодо обов’язковості розроблення окремого національного плану дій в рамках Декади; щодо офіційно прийнятого рішення про продовження строку дії Декади.

За підсумками зустрічі учасниками підтримано доцільність приєднання України до Декади, а також необхідність обов’язкового розроблення і прийняття окремого національного плану дій в рамках Декади.



Анатолій Салай – начальник відділу національностей та релігій Закарпатської ОДА, роз’яснив, що 12 вересня 2014 року в Києві відбулася міжвідомча робоча нарада у Міністерстві культури України за головування заступника міністра Олександра Журавчака, Урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики Генадія Друзенка, представників ряду міністерств та відомств, ромських неурядових організацій та Міжнародного фонду «Відродження» щодо обговорення доцільності та перспектив приєднання України до міжнародної ініціативи «Декада ромської інтеграції 2005-2015 років».

Коментуючи результати цієї наради Аладар Адам, зокрема, зазначив: «Дуже добре, що Україна нарешті виявила бажання підключитися до Декади, але головне питання – це фінансування цієї програми».

Євгенія Навроцька


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp