Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Від ухвалення «антикорупційних» законів суспільство тільки виграє», - Михайло Попович

12 жовтня 2014 р., 18:27

Подолання корупції стане серйозною перемогою для країни. Саме це вважає одним з основних завдань для влади лідер закарпатського осередку політичної партії Сергія Тігіпка Михайло Попович.

Корупція стала однією з найбільш наболілих проблем українців та фактором, що стримує розвиток економіки. 

Щодо шляхів досягнення цієї мети, то для реальної ефективної боротьби з корупцією необхідні політична воля вищого керівництва країни і серйозний контроль з боку громадськості. Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив і очільник «Сильної України» Сергій Тігіпко. 

За його словами, сьогодні економіка України близька до краху, а від замороження соціальних стандартів страждають незахищені категорії населення. При цьому влада за 7 місяців так і не почала жодних реформ. Але навіть якщо керівництво країни перейде від декларування реформ до їх проведення, то вони не дадуть жодного результату, доки не буде подолано хабарництво, вважає політик. 

«Ми повинні провести певну кількість реформ, про які зараз дуже багато говорять, але, на жаль, вони взагалі не робляться. Але реформи не дадуть результату, якщо буде незмінним той рівень корупції, який є сьогодні в країні», – зазначив він. 

За його словами, перш за все, для ефективної боротьби з корупцією потрібна політична воля керівництва держави. «Потрібна політична воля, якої не було 23 роки, і якої немає у нинішньої влади. Адже, незважаючи на те, що змінилися глави адміністрацій, крадіжка не зникає, розкрадаються фінанси так само, як це було при попередниках», – вважає політик. По-друге, за словами С. Тігіпка, необхідно, щоб контроль за боротьбою з корупцією проводили громадські інституції. 

І цього тижня депутати таки відгукнулися на вимоги громадянського суспільства та підтримали позицію тих політиків, які ініціювали «антикорупційні» законопроекти. «Нас почули, з таким почином нам вдасться подолати явище, яке гальмує нормальний розвиток держави, - каже Михайло Попович. - Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції" – так звану антикорупційну стратегію, в якій закладаються основи державної антикорупційної політики в Україні з 2014 до 2017 року. Від ухвалення «антикорупційних» законів суспільство тільки виграє». 

За словами Михайла Поповича, закон передбачає і створення Антикорупційного бюро, прозорих принципів діяльності виборних органів і посилення громадського контролю за їх діяльністю тощо. Виграє від такого кроку і бізнес, адже запропоновані заходи для усунення корупційних передумов ведення бізнесу, а відтак формування сприятливого клімату для підприємницьких структур.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp