Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кому із закарпатців доля подарує зіркове життя? (ФОТО)

13 жовтня 2014 р., 14:41

Ось так краяни змагалися за перемогу в конкурсі:

У суботу 11 жовтня у приміщенні Закарпатського українського музично-драматичного театру ім. братів А. - Ю. та Є. Шерегіїв відбувся обласний відбірковий конкурс XIV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона Рута».Спільно з Дирекцією фестивалю підготовкою та проведенням відбіркового конкурсу займались управління культури обласної державної адміністрації та Обласний організаційно-методичний центр культури. Власне формат «Червоної рути» для організаторів та учасників залишився незмінним - він молодіжний, а сам відбір переможців завжди є досить жорстким. Разом з професіоналізмом, критеріями відбору у жанрах поп-, рок, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українськими пісенними традиціями музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконаного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості.



36 конкурсантів (солістів та гуртів) з усієї області змагалися за перемогу. Компетентне журі (голова - Мельник Мирослав Васильович - виконавчий директор фестивалю «Червона рута», Ганна Дрогальчук - в.о.директора Обласного організаційно-методичного центру культури, Наталія Петій–Потапчук – художній керівник та головний диригент Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, заслужений працівник культури України, Олександр Ухач - викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв, заслужений працівник культури України) визначило переможців, котрі представлятимуть наш регіон на всеукраїнському рівні у фіналі «Червоної рути», що відбудеться у м. Києві в 2015 році.

Крім того, частина конкурсантів потрапила до «резерву», з числа якого хтось з «резервістів» до кінця цього року може бути також відібраний до фінальних змагань.

Жанр український автентичний фольклор

Переможці:

Ансамбль народної музики Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Резервісти:

Дешко Андріанна смт Чинадієво, Мукачівський район Народний вокальний ансамбль Ужгородського коледжу культури і мистецтв, народний вокальний ансамбль «Перлинка» Ужгородської музичної школи No1 ім.П.І.Чайковського.

Жанр популярна музики

Переможці:

Колесник Ірина –м. Мукачево, Окс Маріанна – Мукачівський район, Якобчук Даніелла – м. Ужгород.

Резервісти:

Василь Сличко, Беркела Катерина, Жупник Тетяна, Воробканич Вікторія, Ливч Іван, Карпа Таїсія, Векслер Ірина, Трушевська Ангеліна, Лесів Дар’я, Маліков Валентин, Дьомінова Анастасія, Брунцвік Діана.

Жанр акустична музика

Переможці:

Роман Кінев м. Ужгород.

Інша музика

Переможці:

Мирослава Копинець м. Ужгород.

Жанр рок-музики

Переможці:

Гурти «Фан-Фан» м. Ужгород, «Схід сонця» м. Ужгород, «Комутація» м. Перечин

Резервісти:

Гурт «Позичений час» м. Ужгород, повідомив оргкомітет фестивалю.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp