Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські школярі розчаровують свій край

13 жовтня 2014 р., 16:23

Низьким рівнем знань, який показали результати ЗНО

Ще перед проведенням цьогорічного тестування зовнішнього незалежного оцінювання знань група відомих закарпатців наголошувала: треба вживати радикальні заходи, бо рівень освіти у краї катастрофічно падає, про це, зокрема, свідчать і результати ЗНО.



Усі ми тішилися, що з 5 найкращих випускників України цього року, які набрали з трьох предметів по 200 балів, двоє закарпатців. Проте загальний рівень результатів нашої області – один із найгірших в країні!

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань освіти в третій декаді вересня прозвучало: за результатами з таких предметів, як українська мова та література, історія України, російська мова, закарпатські випускники показали найгірші результати.

Загалом кожен сьомий випускник не зміг скласти ЗНО. Нерідкими були й випадки, коли учні, які отримали «золоті» медалі, не змогли в ході тестування набрати мінімальних 124 бали.

На Ужгородщині 85 % учнів шкіл під час комплексної перевірки не підтвердили виставлених оцінок. Розходження інколи становили 8-10 балів.

«Унґвар», використовуючи дані Всеукраїнського центру оцінювання якості освіти за результатами ЗНО у розрізі кожного навчального закладу Ужгорода та Ужгородського району з різних предметів, вивів за формульним розрахунком бали, а відтак – і своєрідний рейтинг кожної школи. Також наводимо порівняння з результатами цих шкіл минулого року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp