Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відновлюють майданчик на якому ганяли м’яча сотні дітей, яким зараз уже за 40 (ФОТО)

14 жовтня 2014 р., 11:23

А також ремонтують дорогу, до якої у дощ і близько не можна підібратись.

В Ужгороді відновлять занедбану дорогу до школи та спортивний майданчик, який зникав.

Мешканці двох мікрорайонів Ужгорода незабаром отримають облаштовану дорогу та спортивний майданчик, які були занедбані кілька десятиліть. У дворах будинків по вулиці Заньковецькій школярі із ЗОШ No12 та малеча, яка відвідує з батьками дитсадок No8 мусять оминати чималі ями. Вже років з 20, дорога, що була колись широкою та рівною, перетворилася на розбитий шлях, який легше обійти, ніж потрапити у болото, залишене після дощів. 

Мешканці не раз зверталися до комунальників, але справ зрушилась з місця завдяки іншим людям. Місцеві активісти взялися до роботи самі, у справі їх підтримав народний депутат Василь Ілліч Ковач, до якого надійшли звернення працівників садочка No8, ЗОШ No12, будинків з вул.Заньковецької 21,25,19,23. 

«У нас на цій території стоїть три завдання,- розповідає громадський активіст Олег Пагулич. – По-перше, максимально облаштувати дорогу площею 900 м.кв, по-друге, встановити освітлення, якого тут не було теж роками, а також підстригти зелені насадження, які розрослися та заважають руху пішоходів». 

{g}

Наразі на території активно працює техніка, перехожі з надією запитують, невже за стільки років хтось вирішить їхню проблему. По вирівняному полотну проїжджає чоловік на візку, випробовує дорогу на міцність. 

Ще один об’єкт, який незабаром отримає «друге життя», - спортивний майданчик у дворах вулиці Грушевського. На цьому полі ганяли м’яча сотні дітей, яким вже зараз за 40. Олег Пагулич розповідає, що облаштування цієї території було його мрією, він провів дитинство саме тут. 

«За останній час це поле було максимально занедбане, багато звернень до різних чиновників та керівництва ЖРЕР No5 не дало ніяких результатів. Більше того, за останній час працівники ЖРЕР повністю вирізали сітку, яка огороджувала футбольне поле, мотивувавши тим, що вона в аварійному стані. Хоча треба було сітку тільки відремонтувати, але мабуть для них простіше було зрізати і кудись відвезти, - каже Олег Пагулич. - Є така думка: комусь було потрібно, щоб це футбольне поле зникло і залишився майданчик, а під нього легко придумати якусь, наприклад, п’ятиповерхівку. 

Мешканці цього району вчергове звернулися до депутата Верховної Ради Василя Ілліча Ковача, щоб він відреагував і максимально допоміг вирішити проблему. Роботи почалися, буде відновлено покриття майданчика, огорожа, встановимо ліхтарі, щоб футбол можна було грати і у темну пору. Це хороші початки відновлення нашого мікрорайону і дуже раді, що вдалося зрушити процес». 

Мешканець будинку No49 Віталій приєднується до розмови, каже, живе тут понад 30 років, на цьому полі виріс і грав у футбол. «Останні 10 років майданчик зовсім занедбали, тільки фарбували стовпи раз у кілька років, десь зникали лавиці,- каже Віталій – тепер молодь зможе тут змагатися, а біля них і ми пограємо у футбол».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp