Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

І знову про старе і наболіле

20 березня 2014 р., 12:10

Безпечність та легковажність окремих громадян призводить до непоправних наслідків. Статистика підтверджує, що левова частка пожеж виникає через людський фактор.

Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем, особливо при сухій і спекотній погоді, може призвести до того, щоб через лічені хвилин усе навколо палало. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій — рослини, дерева, стерню та смітники. Дуже часто такі безглузді дії призводить до великомасштабних пожеж, й локалізувати їх на відкритих територіях дуже важко. 

У 2012-2013 роках у м. Ужгород та Ужгородському районі підрозділами ДСНС було здійснено 337 виїздів на гасіння пожеж сухої трави, чагарників та дачних будинків. Вогонь також знищив водонапірну насосну станцію і як наслідок, один із населених пунктів Ужгородщини близько тижня залишався без водопостачання. Страждають від даних пожеж і виноградники. У березні 2012 року мешканці села Великі Лази саме через спалювання сміття поплатилися більше ніж 100 га виноградників. 

Нажаль, уже в 2014 році ужгородські рятувальники вже 24 рази виїжджали на гасіння подібних загорань. 

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. 

У населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. 

У свою чергу Ужгородський МРВ УДСНС вкотре нагадує громадянам, що спалювання сухої рослинності може призвести до знищення матеріальних цінностей, травмування чи загибелі людей, а також до забруднення навколишнього середовища. Будьте уважними та обережними з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки! 
Віталій Ільницький, Ужгородський МРВ УДСНС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp