Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим особливий військовий збір?

16 жовтня 2014 р., 14:22

Про це повідомило Міндоходів краю.

Державною фіскальною службою України розроблено та направлено до Міністерства фінансів України проект форми податкового розрахунку, який передбачає відображення податковим агентом загальної суми доходу, з якого утримано військовий збір.До набрання чинності нової форми Податкового розрахунку сум доходу, сплаченого на користь платників податку, і сум утриманого з них податку звіт потрібно подавати за діючою формою 1ДФ, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України від 21 січня 2014 року № 49.

Після прийняття нової форми розрахунку, податкові агенти будуть зобов’язані за ІІІ квартал 2014 року подати новий і у оновленій формі уточнюючий податковий розрахунок із заповненням загальної суми нарахованих у звітному періоді доходів у вигляді процентів та доходів, і загальну суму утриманого з них військового збору.У зв’язку з тим, що вимога до податкового агента подавати новий звітний (уточнюючий) розрахунку виникла не з його вини та не має на меті виправлення помилок, що призвели до зменшення або збільшення податкових зобов’язань платника податку, або до зміни платника податку, то штрафні санкції застосовуватися не будуть.Нагадуємо, що загальнодержавний військовий збір введено з 3 серпня 2014 року. 

Це передбачено Законом України від 31 липня 2014 року № 1621-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України”. Військовий збір утримується за ставкою 1,5 % з доходів фізичних осіб у формі зарплати і інших доходів, які входять до фонду оплати праці найманих працівників, а також з поточних або компенсаційних виплат, які нараховуються у зв'язку з трудовими відносинами або цивільно-правовими договорами, а також з виграшів у державну та недержавну лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри, що є джерелом доходів.
Інформаційно-комунцікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp