Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородці матимуть де провести вечір

16 жовтня 2014 р., 14:40

Місто полонять латиноамериканські ритми.

Навесні цього року естрадно-духовий оркестр Закарпатської обласної філармонії презентував принципово нову концертну програму під назвою "ALMA LATINA".

 

Жагучі латиноамериканські мотиви одразу припали слухачам до душі. Ще б пак! "Bailamos" британця П.Беррі, "El Cumbanchero" пуерторіканця Р.Ернандеса чи бразильська "Бамболейло" - це просто класика жанру, пісенно-танцювальні хіти, перед якими не можна встояти. А ще приправили програму іншими знаменитими мелодіями: "Rock Around the Clock" Макса Фрідмана та Джеймса Майерса (один із перших зразків рок-н-ролу, записаний у 1952 році), "Moon dance" Вана Моррісона (поєднання фольку, року, джазу), "Ве My Love" (із репертуару відомого американського тенора Маріо Ланца) і навіть двома композиціями легендарного британського рок-гурту "Queen" ("Crazy Little Thing Called Love" та "Innuendo"). До слова, "Innuendo" (укр. "Непрямий натяк") — це назва 14-ого студійного альбому гурту "Queen". Він побачив світ 4 лютого 1991 року і став останнім записаним і виданим за життя Фредді Мерк'юрі.

На той час фронтмен групи вже був важко хворим, і пісні давалися йому майже нелюдськими зусиллями. Назва альбому і заголовної пісні саме й містить "непрямий натяк" на те, що гурт у такому складі проіснує зовсім недовго. Власне, тими останніми композиціями Фредді вже прощався зі своїми прихильниками. Чому одна з них увійшла до "латиноамериканської" програми нашого оркестру? Вочевидь тому, що оригінальна версія Фредді Мерк'юрі містить фрагменти з використанням іспанської гітари у стилі фламенко та т.зв. "оперну" секцію.

Окрім того автор у своїй лебединій пісні підняв тему нездатності людства жити в гармонії, небажання людей подолати власні забобони, жадібність, егоїзм. Як зізнався керівник естрадно-духового оркестру Володимир Співак, оркестрове аранжування цієї композиції просто потрясло його до глибини душі. Тому він одразу взяв цей твір до репертуару свого колективу. І зрештою "Innuendo" стало емоційною кульмінацією нової програми.

Для виконавців грати таку музику – це велике задоволення. Щодо слухачів, то годі й казати: запальні, чуттєві латиноамериканські ритми здатні розтопити найсуворіші серця. Отже, 16 жовтняЕСТРАДНО – ДУХОВИЙ ОРКЕСТР ФІЛАРМОНІЇ знову запрошуєсвоїх шанувальників на концерт "ALMA LATINA".
Керівник – заслужений артист України Володимир СПІВАК. Солісти – Мирослава ШВАХ – ПЕКАР (вокал), Артем КАЛИНИЧ (ударні), Олександр СПІВАК (труба). Ведуча - Наталія ПІЦУР. Початок – о 18.30.

До слова, саме цю програму колективу висунуто на здобуття обласної премії ім. Дезидерія Задора в номінації "концертно-виконавська діяльність". Естрадно-духовий оркестр Закарпатської обласної філармонії вже отримував аналогічну відзнаку у 2009 році за програму "Весняне болеро".

Таїсія Грись


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp