Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Які перспективи має Закарпаття?

16 жовтня 2014 р., 16:09

Про це йшлося на зустрічі з дипломатом економічного відділу Посольства США в Україні Джефрі Страком.

У четвер, 16 жовтня в обласній раді відбулася зустріч з дипломатом економічного відділу Посольства США в Україні Джефрі Страком. З дипломатом зустрічалися перший заступник голови обласної ради Василь Брензович та керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Михайло Попович. Також участь у зустрічі взяв участь й керівник комунального підприємства облради «Агенство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва» Валерій Грищенко.

Дипломата насамперед цікавило перспективи розвитку нашого регіону, природоохоронні проекти в краї, розвиток екотуризму.



Перший заступник голови облради Василь Брензович зауважив, що наша країна нині в складних умовах «Але нам вдалося зберегти стабільну ситуацію в області. Маємо потенціал для розвитку. В першу чергу транскордонної співпраці. Вже налагоджені партнерські контакти з багатьма регіонами Європи, вдало втілюємо чимало грантових проектів, в першу чергу в сфері енергозбереження», - констатував Василь Брензович.

Чимало уваги в ході зустрічі було присвячено саме темі впровадження в області енергоощадних технологій та використання альтернативних видів енергії.Василь Брензович повідомив, що в області виділено майже 15 мільйонів на переведення котелень в освітніх закладах на альтернативні види опалення. «Обласна влада робить ставку на активніше застосування відновлювальних джерел енергії. В цьому нам допомагають партнери з ЄС. Залучаємо також інвестиції в рамках програм Світового банку та ПРООН. І чимало із запланованого вже вдалося втілити в життя», - вважає Василь Брензович.

«Ми щиро підтримуємо ваше прагнення стати енергонезалежними. Це в свою чергу стимулюватиме до розвитку країни. Вже нині бачу, що українці готові платити більше за власну енергонезалежність. А готовність Закарпаття інвестувати в проекти з енергозбереження – дуже добрий приклад для всієї країни», - резюмував ДжефріСтрак.


Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp