Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наступний тиждень в Ужгороді розпочнеться з розмови про рак

17 жовтня 2014 р., 13:24

В обласному клінічному онкологічному диспансері чекають на всіх охочих.

{p14407}У понеділок, 20 жовтня, о 12.00 в обласному клінічному онкологічному диспансері (Ужгород, вул.Бродлаковича, 2) відбудеться прес-конференція присвячена Всеукраїнському Дню боротьби із захворюванням на рак молочної залози. 

УВАГА: для представників телевізійних каналів заплановано відеозйомку на 11.00 (за годину перед початком прес-конференції).

Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози встановлений в Україні «...з метою активізації діяльності із запобігання виникненню і поширенню захворювань на рак молочної залози, привернення уваги суспільства до цієї проблеми...» згідно з Указом Президента України «Про Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози» від 17 січня 2005 р. No 42/2005. 

Лікарі називають молочні залози жінки "органом-мішенню", бо будь-які гормональні порушення в жіночому організмі позначаються насамперед на здоров`ї цього органу. Особливо шкідливі для грудей стреси, жирна та калорійна їжа, травми молочних залоз. 

Згідно зі статистикою, рак грудей займає перше місце серед онкологічних захворювань серед жіночого населення в Україні і в світі. Щорічно у світі діагностується близько мільйона нових випадків захворювання на рак молочної залози, 600 тисяч жінок щороку гинуть від цієї хвороби. За даними ВООЗ, вік 30% жінок, які померли від раку грудей, становив менше 45 років.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp