Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хустяни перемогли на третьому етапі Кубку України з мотокросу

17 жовтня 2014 р., 16:05

До змагань у Голубиному підготували карколомні спускии, велику кількість трамплінів та круті підйоми і віражі.

Минулої неділі в урочищі Домашник, що в Голубиному, знову було велелюдно. Тут зібралися спортсмени, аби помірятися силами в змаганнях третього етапу Кубка України з мотокросу серед команд Західного регіону, які проходили під патронатом обласного управління молоді та спорту, товариства сприяння обороні України, Свалявської райдержадміністрації та районної ради.

Всі команди вишикувалися на галявині перед імпровізованою сценою. Під звуки Державного Гімну учасники хустського „Екстріму” підняли жовто-блакитний прапор України. До присутніх звернувся голова Свалявської райдержадміністрації Андрій Наливайко: 

– Радий вітати спортсменів, гостей і всіх вболівальників з проведенням третього етапу Кубка України з мотокросу – одного з найвидовищніших видів мотоциклетного спорту, який вимагає від гонщиків неабиякої сміливості, стійкості, вправності та швидкості. Бажаю всім учасникам змагань високих спортивних досягнень, успішних і результативних здобутків та нових перемог. Нехай успіх супроводжує кожен ваш старт, а напружені зусилля в підготовці до змагань стануть переможним фінішем. Сподіваюся, що змагання такого рівня стануть поштовхом для подальшого зростання, удосконалення вашої професійності та майстерності. 

Вітаючи всіх із спортивним святом, голова районної ради Іван Гартавел подякував Голубинському сільському голові Михайлу Капустею, який взяв активну участь в організації змагань, зокрема, подбав, аби прокладена тут траса з карколомними спусками, великою кількістю трамплінів, крутими підйомами і віражами, відповідала всім вимогам євростандарту, та побажав, щоб Бог вберіг кросменів на трасі від травм.

 Вдалих стартів, щасливих фінішів бажали кросменам начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан, голова товариства сприяння обороні України Євген Терьожкін, Голубинський сільський голова Михайло Капустей, якому за популяризацію мотоциклетного спорту Віталій Єфран вручив пам’ятний кубок. 

Ознайомив учасників з порядком проведення заїздів, попросивши поважати один одного, головний суддя змагань Віктор Стегура.

Затим кросмени мали кілька хвилин, аби підготуватися до початку гонок. Глядачі ж в цей час вибирали місце, звідки краще спостерігати за перегонами. Одним здавалося, що найцікавіші моменти будуть внизу, під горою, інші, навпаки, перевагу віддавали гребеневі, на якому після трампліну приземлятимуться мотоциклісти. 

І ось, нарешті, довгоочікуваний старт. Найдосвідченіші вириваються вперед, намагаючись відірватись від суперників, зробити певний заділ, який коло за колом збільшуватиметься. 

У результаті головний приз у командному змаганні виборола команда з міста Хуст, другими стали спортсмени з Чернівців, третє місце отримали львів’яни. Переможці були нагороджені грамотами, дипломами й кубками, а також грошовою премією, яку виділив народний депутат України Михайло Ланьо. 

Вдало виступили на змаганнях і юні закарпатці-мотоциклісти. Так, наприклад, іршавчанин семирічний Михайло Васько зайняв третє місце у категорії 50 куб. см., 12-річний Павло Кізляк із с. Білки Іршавського району виборов 4-те місце у категорії 65 куб. см. 
Свалявська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp