Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рахів: На Буркуті стався вибух (ФОТО, ВІДЕО)

17 жовтня 2014 р., 16:15

Постраждала велика дітей, щоправда, у цілях навчання.

16 жовтня у Рахові відбулися навчання служб цивільного захисту району з відпрацюванням дій у випадку масового ураження людей під час терористичних актів.

До проведення навчання залучили ДПРЧ – 3 управління ДСНС у Закарпатській області, Рахівську районну лікарню, районний відділ управління МВС України у Закарпатській області, відділення Державної автоінспекції та управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Метою заходу стало відпрацювання порядку дій органів управління охорони здоров’я та медичного персоналу Рахівської районної лікарні з надання спеціалізованої медичної допомоги великій кількості постраждалих внаслідок терористичного акту.

Учасники навчання відпрацьовували навики якісно організовувати та здійснювати внутрішньо-лікарняне сортування, проводити підготовчі роботи щодо виписки хворих, які постраждали менше, залучати волонтерів до надання допомоги медичному персоналу, та що найважливіше організовувати взаємодію спільно зі штабом з ліквідації надзвичайної ситуації з іншими лікувальними закладами щодо подальшої медичної евакуації та стаціонарного лікування постраждалих до інших лікувальних закладів.

{g}

Відпрацьовували заходи за окремим сценарієм. Мешканці вул. Буркут повідомили про ситуацію, що виникла в парковій зоні м. Рахів: по вул. Буркут стався вибух (теракт), внаслідок якого постраждали велика кількість людей. Черговий диспетчер пункту зв’язку ДПРЧ-3, отримавши інформацію, повідомив про теракт: керівника частини, начальника райвідділу управління ДСНС у Закарпатській області, приймальне відділення районної лікарні, оперативного чергового райвідділу управління МВС України у Закарпатській області, в. о. завідувача сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації (чергового адмінбудівлі райради) та направив на місце пригоди караул ДПРЧ-3.

На місце аварії прибув наряд Рахівського райвідділу управління МВС України у Закарпатській області. Начальник караулу оцінив ситуацію, надав уточнені дані про пригоду диспетчеру пункту зв’язку ДПРЧ-3 та дав команду на розгортання пожежних рукавів для запобігання виникненню пожежі. Прибувши до місця вибуху, наряд ДАІ забезпечив регулювання руху транспорту в зоні вибуху. Волонтери, в свою чергу сприяли доставці постраждалих до лікарні попутним транспортом.

Прибувши до місця пригоди лікарі оцінили ситуацію, приступили до надання невідкладної першочергової допомоги постраждалим та доповіли головному лікарю районної лікарні про необхідність залучення додаткових сил медицини катастроф до ліквідації наслідків аварії. Забезпечили перевезення постраждалих до районної лікарні Після цього забезпечили перевезення постраждалих до районної лікарні, де персонал провів внутрішньо лікарняне сортування.

Керівники всіх служб, задіяних в заходах ліквідації теракту наказали здійснити згортання сил і засобів та направили їх до місця постійної дислокації.

В цілому, служби району виконали завдання щодо відпрацювання дій під час терористичних актів.



Рахівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp