Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатське місто сколихнула музика,яка лунала заради життя (ФОТО)

18 жовтня 2014 р., 11:45

Співали у Виноградові для важкохворої трирічної дівчинки.

часники поставили перед собою мету – допомогти дівчинці, яка на третьому році свого життя захворіла, з того періоду потребує постійного медичного нагляду та лікування. Онуці віддав нирку дідусь, але по іронії долі організм відторгнув трансплантат. Зараз дівчинка з батьками знаходиться на лікуванні в Київському інституті хірургії та трансплантології ім. О.Шалімова.



«Вона, як сонечко гріє своєю добротою всіх нас. Навіть, коли захворіла та їхала в лікарню на всі ті болісні процедури, яких і дорослий боїться, всіх заспокоювала, що їй не боляче. Після невдалої пересадки казала, що все буде добре… Через те, що в Мирослави немає обох нирок вона повинна проходити гемодіаліз кожен другий день, а це шість годин лежати і дивитися, як по трубках проходить власна кров…» – розказує родичка дівчинки на сцені Виноградівського Будинку Культури.

Власне, концерт в підтримку Мирослави Рожі пройшов 17 жовтня.

Учасники поставили перед собою мету – допомогти дівчинці, яка на третьому році свого життя захворіла, з того періоду потребує постійного медичного нагляду та лікування. Онуці віддав нирку дідусь, але по іронії долі організм відторгнув трансплантат. Зараз дівчинка з батьками знаходиться на лікуванні в Київському інституті хірургії та трансплантології ім. О.Шалімова.

«Іноді, залишивши всі особисті турботи, ми відчуваємо бажання допомогти, – говорять ведучі (Наталія Краснай, Наталія Вейконь), – кожен, хто зараз знаходиться в цьому залі прийшов сюди, щоб подарувати радість людям, які потребують нашої уваги та участі. Всі, хто прийшов сюди з бажанням творити добро, не зачерствіли душею».

Протягом, майже двох годин, глядачі мали змогу насолодитись грою оркестру народних інструментів під керівництвом В.Марушки, а це є такі композиції як, «Королівський вальс», «Інтермеццо», «Вальс», «Мелодія», «Адажіо», «Синкопований годинник»; «Вівальдіна»; пройнятись виконанням композиції «Концертіно» з кінофільму «Мелодії білої ночі» у виконанні солістки Наталії Вейконь та мелодією від Тіберія Чорби; послухати вокальний ансамбль учнів, Ванессу Стойку, Гойнолку Палош – вихованців Виноградівської та Неветленфолівської школи мистецтв; камерний хор викладачів під керівництвом С.Гнетило пронизав композиціями «Аве Марія» та «AveVerum.»

Концерт був вартий уваги так, чи інакше. Тому хотілося б звернути увагу виноградівців на подібну акцію, ще й як можливість приємно провести час. Адже послухати наживо класику і не тільки, вдається не кожного дня.

Протягом концертної програми були зібрані пожертви в розмірі 9 714 гривень та 20 000 форінтів. Організатор – благодійний фонд «В наших руках майбутнє», висловлює подяку певним особам, які сприяли у втіленні благодійного концерту та всім хто не залишився байдужим до чужого лиха.

«Я не прошу, краси, ані щастя –

Дай мені сили, Боже,

Щоб не зламатись в бурі нещастя»…

karpatnews.in.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp